Αντιμέτωποι με φθορές και εικόνες καταστροφής βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του 3ου και 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς
Σπασμένα τζάμια, πόρτες και ζημιές στους χώρους του σχολείου – Καταδικάζει ο Δήμος, προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα

Αντιμέτωποι με φθορές και εικόνες καταστροφής βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του 3ου και 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, λίγο πριν καθίσουν στα θρανία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις.

Οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις σχολικές εγκαταστάσεις, μετατρέποντας το κτίριο σε σκηνικό βανδαλισμού.

Σπασμένα τζάμια, πόρτες και ζημιές στους χώρους του σχολείου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστροφές εντοπίζονται σε πόρτες, τζάμια και κοινόχρηστους χώρους, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα απολύτως ακατάλληλο περιβάλλον για τη διεξαγωγή εξετάσεων.

Πρόκειται για μια ακόμα πράξη τυφλής βίας, που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων.

Αντιμέτωποι με φθορές και εικόνες καταστροφής βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του 3ου και 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Αντίδραση από τον Δήμο Καλαμαριάς

Με επίσημη ανακοίνωση, ο Δήμος Καλαμαριάς καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το ως επίθεση όχι μόνο κατά της δημόσιας περιουσίας, αλλά και κατά της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών και του δικαιώματός τους σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον μάθησης.

«Η πράξη αυτή δεν στρέφεται μόνο κατά της δημόσιας περιουσίας, αλλά κυρίως κατά της ασφάλειας, της ψυχικής ηρεμίας και του δικαιώματος των παιδιών να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον προστατευμένο και αξιοπρεπές.

Επιπλέον, το νέο περιστατικό στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα καταδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης και της εποπτείας των αρχών.

Ο Δήμος καταβάλλει σταθερά επίμονες προσπάθειες σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με στοχευμένες παρεμβάσεις, τεχνικές βελτιώσεις και, όπου είναι εφικτό, με παρουσία φύλαξης, ώστε να διαμορφωθεί ένα σχολικό περιβάλλον ασφαλές, όμορφο και λειτουργικό», σημειώνει.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, τοποθετήθηκε σχετικά, σημειώνοντας:

«Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μιας επίθεσης στην καρδιά της παιδικής καθημερινότητας, εκεί όπου τα παιδιά μας πηγαίνουν για να χτίσουν το μέλλον τους. Καταγγέλλω με οργή και θλίψη όσους σπέρνουν τον φόβο και καταστρέφουν ό,τι με κόπο δημιουργείται.

Η Καλαμαριά θέλει τα σχολεία της ανοιχτά, ζωντανά και ενταγμένα στην κοινότητα. Όχι φρούρια, αλλά φωτεινά σημεία πολιτισμού και συμπερίληψης.

Οι δράστες αυτών των πράξεων δεν είναι μόνο απέναντι στον νόμο. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους: μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες

Η κοινωνία οφείλει να υπερασπίζεται τους χώρους στους οποίους μεγαλώνουν και μαθαίνουν τα παιδιά της. Τα σχολεία ανήκουν σε όλους και πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, ασφαλή και ζωντανά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σκορπίσει τον φόβο εκεί όπου πρέπει να ανθίζει η ελπίδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκύλος
Πώς να καθαρίσετε τον σκύλο σας χωρίς μπάνιο – Απλές λύσεις για καθαρό και μυρωδάτο τρίχωμα
Όταν δεν είναι η στιγμή για σαπούνι και νερό, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι που κρατούν το κατοικίδιό σας φρέσκο και περιποιημένο
Πώς να καθαρίσετε τον σκύλο σας χωρίς μπάνιο – Απλές λύσεις για καθαρό και μυρωδάτο τρίχωμα
τραμπ
Γιατί οι Γερμανοί φοβούνται ότι ο Τραμπ μπορεί να «τους πάρει» τον χρυσό
Ο φόβος ότι «ο Τραμπ μπορεί να πάρει τον γερμανικό χρυσό» δεν είναι κυριολεκτικός. Είναι όμως σύμπτωμα μιας βαθύτερης ανησυχίας: ότι οι σταθερές της...
Γιατί οι Γερμανοί φοβούνται ότι ο Τραμπ μπορεί να «τους πάρει» τον χρυσό
κουβα
Ενεργειακή ασφυξία και γεωπολιτική πίεση: Το νέο σχέδιο των ΗΠΑ για την Κούβα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κλιμακώνει τις απειλές στην Κούβα και τον λαό της: Σχέδιο των ΗΠΑ για πτώση του καθεστώτος μέσω ενεργειακής ασφυξίας
Ενεργειακή ασφυξία και γεωπολιτική πίεση: Το νέο σχέδιο των ΗΠΑ για την Κούβα