Σχολικοί τροχονόμοι: Στη Βουλή νέες ρυθμίσεις με νομοσχέδιο - Τι αλλάζει
Η ευθύνη για τον ορισμό των σχολικών τροχονόμων ανατίθεται στον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου. Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα μπορούν είτε να προέρχονται από το προσωπικό του σχολείου, είτε να προτείνονται από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

Στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και λοιπές διατάξεις», το οποίο έχει ήδη κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων νέα ρύθμιση για τον ορισμό σχολικών τροχονόμων.

Συγκεκριμένα, η ευθύνη για τον ορισμό των σχολικών τροχονόμων ανατίθεται στον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου. Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα μπορούν είτε να προέρχονται από το προσωπικό του σχολείου, είτε να προτείνονται από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Η παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού στους σχολικούς τροχονόμους αποτελεί ευθύνη του ίδιου του σχολείου.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση προβλέπεται στο άρθρο 49 «Ειδικές υποχρεώσεις οδηγών και πεζών προς τα αστυνομικά όργανα και τους σχολικούς τροχονόμους».

Αναλυτικά η ρύθμιση για τους σχολικούς τροχονόμους

Για την οδική ασφάλεια των πεζών μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους προς και από τα σχολεία, μπορούν να χρησιμοποιούνται σχολικοί τροχονόμοι.

Ο σχολικός τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία σε ορισμένο σημείο της οδού (και όχι σε διασταύρωση), διακόπτοντας τη ροή οχημάτων σε διατομή της οδού, όπου υπάρχει σημασμένη διάβαση πεζών. Προς τον σκοπό αυτό είναι εφοδιασμένος με φορητή πινακίδα STOP, την οποία εκτείνει κατάλληλα πάνω από την επιφάνεια του οδοστρώματος.

Ο τροχονόμος αυτός φέρει αντανακλαστικό χιτώνιο που πληροί τις προδιαγραφές του αντίστοιχου χιτωνίου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντί όμως των διακριτικών της Αστυνομίας φέρει την ένδειξη «σχολικός τροχονόμος».

Οι σχολικοί τροχονόμοι ορίζονται από τον διευθυντή του σχολείου, μπορεί να προέρχονται είτε από το προσωπικό του σχολείου είτε να προτείνονται από τον οικείο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και εξοπλίζονται με μέριμνα του οικείου σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέσεις καθηγητών σε μεγάλο εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Project! Απαραίτητη η 3ετής εμπειρία σε σχολείο

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

treximo.jpg
Άσκηση για υγεία και ευρωστία: Ο ρόλος του γυμναστή στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη
Συνταγογράφηση άσκησης: Από τη θεωρία στην πράξη – Ο ρόλος του πτυχιούχου γυμναστή
Άσκηση για υγεία και ευρωστία: Ο ρόλος του γυμναστή στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος
Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκρή γυναίκα μετά από σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί
Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος από σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί
Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκρή γυναίκα μετά από σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί
tzaneio-graffity-it.jpg
Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονη – Διοικητική και ποινική διερεύνηση για το τραγικό ιατρικό λάθος
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε άμεσα τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το λάθος.
Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονη – Διοικητική και ποινική διερεύνηση για το τραγικό ιατρικό λάθος