διακριση
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης τελετής, κατά την οποία παρουσιάστηκε και η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινού Διδακτορικού Προγράμματος

Το Πανεπιστήμιο “Eqrem Cabej” του Αργυροκάστρου τίμησε τον Πρύτανη και την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητές Θεόδωρο Θεοδουλίδη και Ελένη Γρίβα, με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ενίσχυση της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας και της διεθνοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης τελετής, κατά την οποία παρουσιάστηκε και η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινού Διδακτορικού Προγράμματος.

Η διάκριση αυτή ενισχύει το διεθνές κύρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και επιβεβαιώνει τη στρατηγική του προσήλωση στην εξωστρέφεια και τη διασυνοριακή ακαδημαϊκή συνεργασία.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Το Πανεπιστήμιο “Eqrem Cabej” του Αργυροκάστρου απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα (Doctor Honoris Causa) στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη, και στην Αντιπρύτανι Ολιστικής Μέριμνας και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, στο πλαίσιο επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο “Eqrem Cabej”.

Η απονομή αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς και συστηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και ειδικότερα, της συμβολής των δύο τιμώμενων στην ενίσχυση της διαπανεπιστημιακής σύμπραξης και της διεθνοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία για την ίδρυση του Κοινού Διδακτορικού Προγράμματος στην Εκπαίδευση και στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, το οποίο σχεδιάστηκε βάσει διεθνών ακαδημαϊκών προτύπων και θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, δήλωσε ότι η απονομή του τίτλου αποτελεί τιμητική διάκριση με ισχυρό συμβολισμό, καθώς αντανακλά τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που χαρακτηρίζουν τη διαχρονική συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων. Επισήμανε ότι η εν λόγω συνεργασία αποτελεί παράδειγμα διαπολιτισμικής αλληλόδρασης  και συν-δημιουργίας ακαδημαϊκής γνώσης.

Η Αντιπρύτανις Ολιστικής Μέριμνας και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, αναφέρθηκε στην πολύχρονη και ουσιαστική συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων και τόνισε ότι η τιμή αυτή, ανήκει σε όλους όσοι εργάστηκαν για την προώθηση του διαπανεπιστημιακού διαλόγου και της δημιουργικής συνέργειας των δυο Ιδρυμάτων. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία ανάπτυξης διεθνών προγραμμάτων σπουδών με υψηλές ακαδημαϊκές προδιαγραφές, ικανά να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης.

Η απονομή των τίτλων συνιστά ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή του παρουσία και επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του προσήλωση στην εξωστρέφεια, τη διεθνή συνεργασία και τη συμβολή του στην ανάπτυξη διασυνοριακών επιστημονικών πρωτοβουλιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eap
ΕΑΠ: Παράταση αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 - Πόσοι φοιτητές θα γίνουν δεκτοί ανά Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό
Διαθέσιμες θέσεις σε όλα τα επίπεδα σπουδών
ΕΑΠ: Παράταση αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 - Πόσοι φοιτητές θα γίνουν δεκτοί ανά Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό
thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ποια σχολεία έμειναν χωρίς δασκάλους την σχολική χρονιά που μας πέρασε και γιατί; Τι φταίει και δεν βρέθηκαν εκπαιδευτικοί;
Όταν λέμε ότι «λείπουν δάσκαλοι», δεν εννοούμε απλώς ότι κάποια κελιά στους πίνακες του Υπουργείου είναι άδεια. Εννοούμε ότι σε μια τάξη στη Νάξο ένα...
Ποια σχολεία έμειναν χωρίς δασκάλους την σχολική χρονιά που μας πέρασε και γιατί; Τι φταίει και δεν βρέθηκαν εκπαιδευτικοί;