Εκπαίδευση
Άρτα: Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στο δρόμο για την επιστροφή των χαμένων δώρων

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν την αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών που αφαίρεσαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, ζητώντας παράλληλα οικονομική και θεσμική αναγνώριση, καθώς και στήριξη του δημόσιου σχολείου εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Άρτας

Κήρυξη Στάσης Εργασίας 06/06/2025

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας στηρίζει την Πανελλαδική Στάση Εργασίας που κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11.00 π.μ. με αφορμή τη διεξαγωγή της δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Η περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας αποτέλεσε μνημονιακή αυθαιρεσία και κατάφωρη αδικία σε βάρος των εργαζομένων. Σήμερα, διεκδικούμε την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, που εδώ και χρόνια συρρικνώνει το εισόδημα των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

 Διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για όλους τους εκπαιδευτικούς και δημόσιους υπαλλήλους.
  • Την οικονομική και θεσμική αναγνώριση της προσφοράς μας.
  • Τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του μέσα σε συνθήκες ακρίβειας και απαξίωσης.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας και να στηρίξουν έμπρακτα τον κοινό μας αγώνα.

Η συλλογική διεκδίκηση είναι το όπλο μας – Δεν ξεχνάμε, δεν σιωπούμε, παλεύουμε!

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Αθηνά Μιχαηλίδου
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης: Η Ζαχαράκη στην άτυπη σύνοδο για την «Ατζέντα Εκπαιδευτικών 2026»
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια
Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Ποια θα είναι η κρίσιμη ημέρα
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια