Οι εκπαιδευτικοί από το 130ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Αναστασία Σκανδάλη (Διευθύντρια), Αικατερίνη Νικολαϊδου (Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής) και Θάλεια Μπαρδάνη (Ψυχολόγος) συμμετείχαν με επιτυχία στην κινητικότητα Ταυτότητας του Φύλου και της Ψυχικής Ανθεκτικότητας: “Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για τη Σεξουαλική Αγωγή και τη Δημιουργία Θετικού Εργασιακού Περιβάλλοντος για Μαθητές και Εκπαιδευτικούς».
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ασχολήθηκαν με το πεδίο της σεξουαλικής αγωγής και την ενσωμάτωσή της στην εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα και το σχολικό κλίμα..
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα από μεθόδους που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των μαθητών και δημιουργούν ένα υποστηρικτικό και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Επιπλέον μέσα από εργαστήρια καλλιεργήθηκε η ενίσχυση της ικανότητας των εκπαιδευτικών να δημιουργούν υποστηρικτικά περιβάλλοντα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και προωθήθηκε η κατανόηση εννοιών όπως η σεξουαλική ταυτότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων.
«Θεωρούμε ότι μας δόθηκαν τα εφόδια ώστε να εργαστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά για τον στόχο μας που είναι η διαμόρφωση κοινωνιών που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και η εξάλειψη των στερεοτύπων που οδηγούν σε διακρίσεις και έμφυλη βία», σημειώνουν
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ