Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 22 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης, προκαλώντας αναστάτωση και ζημιές.
Ζημιές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από τον σεισμό - Καταρρεύσεις σε ταβάνια και ψευδοροφές
Ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οι φθορές εντοπίζονται κυρίως σε ταβάνια και τοίχους, με σοβαρότερα προβλήματα στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, όπου κατέρρευσαν ψευδοροφές και σε ορισμένα σημεία υποχώρησαν ολόκληρα ταβάνια.


Παρά το γεγονός ότι το κτήριο χαρακτηρίζεται ως αντισεισμικής κατασκευής, η έκταση των ζημιών προκαλεί ερωτήματα. Ευτυχώς, τη στιγμή του σεισμού δεν βρίσκονταν φοιτητές ή καθηγητές στους χώρους, αποφεύγοντας έτσι τον τραυματισμό ατόμων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ