Αποκλεισμένα τα παιδιά των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας από τις θερινές κατασκηνώσεις – Παρέμβαση της ΕΝΕΡΥΠ
Παρά τις ανενεργές κατασκηνώσεις του ΥΠΑΙΘΑ σε όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτονται οι κατασκηνωτικές ανάγκες των παιδιών των υπαλλήλων – Αίτημα για νομοθετική πρωτοβουλία

Την παρατεταμένη αδιαφορία που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας ως προς την πρόσβασή τους σε θερινές κατασκηνώσεις, καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ) με επίσημη επιστολή προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στην παρέμβασή της, η ΕΝΕΡΥΠ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον αποκλεισμό των παιδιών των εργαζομένων του ΥΠΑΙΘΑ από κάθε είδους πρόνοια ή επιδότηση για συμμετοχή τους σε παιδικές κατασκηνώσεις, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει πάνω από 50 ανενεργές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια.

«Παιδιά δύο ταχυτήτων» στο ίδιο Υπουργείο

Η Ένωση τονίζει ότι η λειτουργία των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών των υπαλλήλων, ειδικά όσων υπηρετούν ή διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται:

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και ακόμη περισσότερο παιδιά δύο ταχυτήτων στο Υπουργείο μας».

Η ΕΝΕΡΥΠ επαναφέρει πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας ΠΟΣΥΠ για λειτουργία τουλάχιστον μίας κατασκήνωσης ανά Περιφέρεια με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ως ελάχιστη ένδειξη μέριμνας για το προσωπικό του.

Αίτημα για θεσμική λύση

Παράλληλα, ζητά την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και τροφείων των παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, σε δημόσιες ή ιδιωτικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Η Ένωση τονίζει ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί ενεργά με την πολιτική ηγεσία προκειμένου να προωθηθούν ρεαλιστικές και δίκαιες λύσεις για τις οικογένειες των εργαζομένων.

«Η ΕΝΕΡΥΠ και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΥΠ) θα είναι αρωγοί σας στην προσπάθεια αυτή, ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για τα παιδιά μας», καταλήγει η επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Η ΕΝΕΡΥΠ, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες και το έργο σας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στην πρώτη επικοινωνία μαζί σας, θεωρεί σημαντικό να σας ενημερώσει για την διαχρονική αδιαφορία και τον αποκλεισμό των παιδιών των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας από κάθε κάλυψη των κατασκηνωτικών τους αναγκών την θερινή περίοδο.

Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 50 και πλέον ανενεργές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας, με διασπορά σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες όμως παραμένουν αδρανείς και αναξιοποίητες και οι οποίες θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά μας, δηλαδή την δυνατότητα κάλυψης των κατασκηνωτικών αναγκών των παιδιών των υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘΑ και όπως έχουμε κατά καιρούς επισημάνει, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λειτουργήσει τουλάχιστον μία (1) κατασκήνωση σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Είναι σίγουρο ότι   η λειτουργία των κατασκηνώσεων του Αγ. Ανδρέα στην Αττική δεν μπορεί ούτε να ικανοποιήσει το δίκαιο  αίτημά μας, ούτε να αποτελέσει άλλοθι για την οφειλόμενη μέριμνα που οφείλει να επιδείξει το Υπουργείο Παιδείας για την εξυπηρέτηση όλων των υπαλλήλων και των παιδιών τους κατά του θερινούς μήνες, όπου και αν αυτοί υπηρετούν και διαμένουν. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και ακόμη περισσότερο παιδιά δύο ταχυτήτων στο Υπουργείο μας!

Σε κάθε περίπτωση προσβλέπουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία σας ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής και τροφείων των παιδιών (ηλικίας 6 έως 16 ετών) των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, κατά την θερινή περίοδο, όπως συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν του Δημοσίου ή σε κάθε άλλη πρόσφορη πρωτοβουλία σας που θα ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημά μας. 
 
Σας δηλώνουμε ότι η ΕΝΕΡΥΠ και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΥΠ) θα είναι αρωγοί σας στην προσπάθεια αυτή, ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για τα παιδιά μας.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ                                                                             ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σούπερ μάρκετ
Καταγγελία με ένα «κλικ»: Έρχεται εφαρμογή κατά της ακρίβειας - Φωτογραφίζεις και… πέφτει πρόστιμο
Νέα εφαρμογή-«όπλο» για καταναλωτές: Με ένα «κλικ» οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια – Πότε έρχεται
Καταγγελία με ένα «κλικ»: Έρχεται εφαρμογή κατά της ακρίβειας - Φωτογραφίζεις και… πέφτει πρόστιμο
counselor
Όλα οι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ μπορούν να εργαστούν ως Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας
Ο επαγγελματικός Προσανατολισμός αλλά και η εκπαίδευση ενηλίκων είναι το επάγγελμα του παρόντος και του μέλλοντος καθώς οποιοδήποτε πτυχίο και να...
Όλα οι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ μπορούν να εργαστούν ως Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας
xotzoglou
Να μην κερδίσει η αδικία και ο ρεβανσισμός! Η Χρύσα και η Άννα να παραμείνουν στη δουλειά τους!
Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, σπάνια έχουν σημειωθεί τόσες πολλές πειθαρχικές διώξεις κατά εκπαιδευτικών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η σημερινή...
Να μην κερδίσει η αδικία και ο ρεβανσισμός! Η Χρύσα και η Άννα να παραμείνουν στη δουλειά τους!