ΟΛΜΕ: Δυναμικό παρών σε Ρόδο και Καστελόριζο – Ανάδειξη των προβλημάτων στέγασης και σχολικής υποδομής
Ειδικό βάρος δόθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών και στις ελλείψεις στις σχολικές υποδομές

Διήμερη περιοδεία στη Ρόδο και επίσκεψη στο ακριτικό Καστελόριζο πραγματοποίησε το κλιμάκιο της ΟΛΜΕ, από τις 2 έως τις 5 Μαΐου, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.

Η περιοδεία είχε έντονο συμβολισμό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο, με βασικό στόχο την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων στη δημόσια εκπαίδευση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συνέντευξη Τύπου και επιστημονική ημερίδα

Κατά την παραμονή στη Ρόδο, το κλιμάκιο της ΟΛΜΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας για τη δημόσια εκπαίδευση. Ειδικό βάρος δόθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών και στις ελλείψεις στις σχολικές υποδομές.

Ακολούθησε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Ματίνα Γιαννέλη, ενώ το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, όπου συζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των σχολείων της Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ΟΛΜΕ, σε συνεργασία με τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, οργανώθηκε επιστημονική ημερίδα με θέμα «100 χρόνια ΟΛΜΕ και η εξέλιξη της εκπαίδευσης». Τιμήθηκαν ιδιαίτερα οι εισηγητές, κ. Νικόλαος Ράπτης (Αναπλ. Καθηγητής, Παν. Αιγαίου) και κ. Βασίλειος Κασαπίδης (Διευθυντής Εσπερινού Γυμνασίου με ΛΤ Αρχαγγέλου), ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στον Κοσμήτορα, καθηγητή κ. Αλιβίζο Σοφό για την υποστήριξή του.

Καστελόριζο: Η Ελλάδα στα σύνορα της εκπαίδευσης

Η επίσκεψη της ΟΛΜΕ στο Καστελόριζο στις 4 και 5 Μαΐου δεν ήταν απλώς τυπική. Είχε έντονο συμβολισμό και αποτελούσε μια πράξη έμπρακτης στήριξης στους εκπαιδευτικούς της «πρώτης γραμμής», σε ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της χώρας.

Τα μέλη της ΟΛΜΕ και της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Ασβεστή, τον Αντιδήμαρχο κ. Αμύγδαλο και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων κα Μούζακ. Κοινό σημείο όλων των συζητήσεων: τα σοβαρά προβλήματα στέγασης, σίτισης και διαβίωσης των εκπαιδευτικών, καθώς και οι ανεπάρκειες στις σχολικές υποδομές.

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Διδασκόντων επισημάνθηκε η ακρίβεια και η δυσκολία παραμονής των εκπαιδευτικών σε τέτοιες περιοχές, με προτάσεις για ενίσχυση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimitriaka_0.jpg
Δημητριακά πρωινού: Η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά» στην Ευρώπη
Νέα μελέτη αποκαλύπτει υψηλά επίπεδα τοξικών ουσιών TFA σε προϊόντα δημητριακών και προειδοποιεί για άμεση δράση
Δημητριακά πρωινού: Η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά» στην Ευρώπη
τραμ
Το πιο χριστουγεννιάτικο τραμ της Ευρώπης κυκλοφορεί στην Αθήνα - Γιατί έγινε διάσημο; (Βίντεο)
Μαζί με τον παραδοσιακό στολισμό, η Αθήνα γνωρίζει και μια πιο πρωτότυπη προσέγγιση, με αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς να γίνονται φορείς...
Το πιο χριστουγεννιάτικο τραμ της Ευρώπης κυκλοφορεί στην Αθήνα - Γιατί έγινε διάσημο; (Βίντεο)
tramp_18.jpg
Το 48% των Ευρωπαίων θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ «εχθρό της Ευρώπης» σύμφωνα με δημοσκόπηση
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι κατά μέσο όρο το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Τραμπ εχθρικό
Το 48% των Ευρωπαίων θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ «εχθρό της Ευρώπης» σύμφωνα με δημοσκόπηση