νηπιο
Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των οικογενειών για τον κλειστό Βρεφονηπιακό σταθμό

Είκοσι μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Γιάννουλη τον Σεπτέμβριο του 2023, οι οικογένειες των Εργατικών Κατοικιών συνεχίζουν να ζουν χωρίς βασικές υποδομές, με τον βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής να παραμένει κλειστός. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις για άμεση αποκατάσταση, οι υποσχέσεις των αρμόδιων αρχών δεν έχουν γίνει πράξη.

Η Επιτροπή Αγώνα των πλημμυροπαθών οικογενειών επανέρχεται με νέα καταγγελία, τονίζοντας ότι οι γονείς εισπράττουν συνεχώς "κενές υποσχέσεις" από την κυβέρνηση και τη ΔΥΠΑ, με αποτέλεσμα δεκάδες μικρά παιδιά να στερούνται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το δικαίωμά τους σε φύλαξη και προσχολική εκπαίδευση.

Η απουσία του σταθμού έχει σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των οικογενειών, καθώς 48 παιδιά που φοιτούσαν πριν την καταστροφή έχουν μείνει "στον αέρα". Οι γονείς, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν και οικονομικές δυσκολίες, δυσκολεύονται να εργαστούν ή να αναζητήσουν εργασία, χωρίς την υποστήριξη που παρείχε η συγκεκριμένη δομή.

Παρά τις εξαγγελίες για στήριξη των πλημμυροπαθών, οι κάτοικοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, με τον εμπαιγμό και την αναμονή να ενισχύουν το αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης.

Η Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΥΠΑ να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους:
«Να σταματήσει η κοροϊδία και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την πλήρη επαναλειτουργία του σταθμού, με εξοπλισμό και προσωπικό», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η επαναλειτουργία του σταθμού δεν είναι απλώς μια τεχνική ή διοικητική διαδικασία. Είναι ζήτημα κοινωνικής φροντίδας, ισότητας και αξιοπρέπειας. Όσο παραμένει κλειστός, εντείνεται το χάσμα ανάμεσα στις υποσχέσεις και την πραγματικότητα.

Η περίπτωση του βρεφονηπιακού σταθμού Γιάννουλης έχει μετατραπεί σε σύμβολο της κρατικής αδυναμίας να ανταποκριθεί έμπρακτα σε κρίσεις και σε ένα καθημερινό μαρτύριο για τις οικογένειες που τον είχαν ως βασικό στήριγμα.

Η αποκατάστασή του δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Ανακαινίσεις σχολείων: Υπογράφεται αύριο η Β' φάση του «Μαριέττα Γιαννάκου»
Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» θα ανακαινιστούν περίπου 200 επιπλέον σχολεία σε όλη τη χώρα
Ανακαινίσεις σχολείων: Υπογράφεται αύριο η Β' φάση του «Μαριέττα Γιαννάκου»
teachers
Εκπαιδευτικοί: Τα κενά, οι διορισμοί μονίμων και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν, η Εγκύκλιος για υποβολή αιτήσεων μόνιμου διορισμού και τα κενά
Εκπαιδευτικοί: Τα κενά, οι διορισμοί μονίμων και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αττική: Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ το Σαββατοκύριακο - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο μέρος της πόλης λόγω διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος «ΔΕΗ Tour Of Hellas 2026» 
Αττική: Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ το Σαββατοκύριακο - Ποιοι δρόμοι κλείνουν