Παιδικός Σταθμός
Αλλάζει τα Αγγλικά στα σχολεία το υπ. Παιδείας – Η ανακοίνωση

Σε μια σημαντική τομή για την ξενόγλωσση εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός ενιαίου, ανανεωμένου προγράμματος σπουδών για την αγγλική γλώσσα, το οποίο καλύπτει όλες τις βαθμίδες, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Η νέα εκπαιδευτική προσέγγιση, που σχεδιάστηκε με τη συμβολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρώιμη επαφή των παιδιών με την ξένη γλώσσα, ενισχύοντας αισθητά τη διδασκαλία στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, το νέο αυτό «ολιστικό» πλαίσιο στοχεύει στην ενίσχυση της γλωσσικής επάρκειας των μαθητών, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, στις Α’ και Β’ τάξεις του Δημοτικού εισάγονται σαφώς προσδιορισμένα μαθησιακά αποτελέσματα, τα οποία θα λειτουργούν ως οδηγός τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Δημοτικά - Γυμνάσια: Αναδιαμόρφωση στο Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών Ξένων Γλωσσών

Παράλληλα, αναδιαμορφώνεται και το Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών Ξένων Γλωσσών για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου, ενώ συνδέεται λειτουργικά με το νέο πρόγραμμα για το Λύκειο. Ο στόχος είναι ένας: η διδασκαλία των Αγγλικών να πάψει να αποτελεί αποσπασματική δραστηριότητα και να εξελιχθεί σε ένα συνεκτικό, εξελισσόμενο εκπαιδευτικό ταξίδι.

Το νέο μοντέλο διδασκαλίας βασίζεται όχι μόνο στη γλωσσική κατάρτιση, αλλά και στην καλλιέργεια κρίσιμων δεξιοτήτων όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και η χρήση ψηφιακών μέσων – στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα στο σημερινό διεθνές περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναμόρφωσης του σχολείου, με στόχο να προσφέρει στους μαθητές τα εφόδια που θα τους καταστήσουν λειτουργικούς, αυτόνομους και αποτελεσματικούς πολίτες του κόσμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκουμάδες
Λουκουμάδες στο λεπτό: Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει
Αφράτοι, με τραγανή κρούστα και έτοιμοι σε λίγα λεπτά – οι λουκουμάδες της… τελευταίας στιγμής που δεν υστερούν σε τίποτα!
Λουκουμάδες στο λεπτό: Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει
tzoker
Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
Μετά από αλλεπάλληλα τζακ ποτ και το μεγαλύτερο ποσό αυτό των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, το Τζόκερ έχει νικητή ή μάλλον νικητές.
Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν