zaxaraki
Τι είπε για την επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη η υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο το διήμερο 2 και 3 Μαΐου, σε μια πρωτοβουλία με ισχυρό πολιτικό, διπλωματικό και πολιτιστικό συμβολισμό. Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ενίσχυση των θεσμικών επαφών.

Σήμερα, Παρασκευή, 2 Μαΐου, η κα Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ένα τετ-α-τετ υψηλής σημασίας, όπου συζητήθηκαν ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής, συνεργασίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και κοινές στρατηγικές στον τομέα του πολιτισμού και της νεολαίας.

Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπου είχε συνομιλίες με την Κύπρια ομόλογό της, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου. Η συνάντηση εστιάστηκε στην ανταλλαγή καλών πρακτικών, στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δεσμών και σε θέματα που αφορούν την ειδική αγωγή, την ψηφιακή εκπαίδευση και την κινητικότητα φοιτητών.

zaxaraki_kipros

Τι είπε η υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχθήκαμε στην Κύπρο την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη Sofia Zacharaki  η οποία αποδέχθηκε πρόσκλησή μας. Η παρουσία της και οι συζητήσεις μας επιβεβαίωσαν το κοινό μας όραμα για μια σύγχρονη, ποιοτική και ανθρώπινη εκπαίδευση Κυπριακή Κυβέρνηση - Cyprus Government 
Την ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας ώστε να τιμάται η 1η Απριλίου 1955 στα ελληνικά σχολεία — μια πρωτοβουλία που ενισχύει τη μνήμη και τη σύνδεση των μαθητών με την κοινή μας ιστορία. Αποφασίσαμε να πλαισιώσουμε την απόφαση αυτή με την αποστολή στην Ελλάδα εκπαιδευτικού υλικού για την Ιστορία της Κύπρου.
Από κοινού, προχωρούμε σε σημαντικές συνέργειες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα εξής:
-Πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και παραβατικότητας
-Πραγματοποίηση κοινών συνεδρίων για τα στελέχη των δύο Υπουργείων
-Ετοιμασία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.
-Εμπλουτισμός του σχεδίου δράσης μας για βελτίωση της ελληνικής γλώσσας και ανταλλαγή καλών πρακτικών.
-Ανταλλαγή απόψεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και τη σημασία της στην ποιότητα του συστήματος.
Με αμοιβαία εμπιστοσύνη και κοινό προσανατολισμό, χτίζουμε γέφυρες ουσίας και προοπτικής ανάμεσα στα εκπαιδευτικά μας συστήματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρουαζιεροπλοιο
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τα μυστηριώδη περιστατικά ασθενειών
Oι αρχές διερευνούν πιθανή σύνδεση με τον ιό hantavirus και συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις για την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τα μυστηριώδη περιστατικά ασθενειών
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
Εύθραυστη εκεχειρία, στρατιωτική κινητοποίηση και χτυπήματα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανεβάζουν επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
απάτη
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
Επιτήδειοι παριστάνουν την Τροχαία και «παγιδεύουν» πολίτες με μηνύματα-δόλωμα για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»