σαεκ
Στο επίκεντρο η αύξηση του ωρομισθίου, οι συμβάσεις εργασίας και οι αλλαγές στους οδηγούς σπουδών

Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ. και της Π.Ο.Σ.Υ.Π. με τον Υφυπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Βλάση.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν με έμφαση το αίτημα για αύξηση του ωρομισθίου, που παραμένει αμετάβλητο από το 2013, καθώς και την ανάγκη μετατροπής των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συζητήθηκαν επίσης θέματα διαφάνειας στις αναθέσεις, αξιολόγησης και αλλαγών στα προσοντολόγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, Συνάντηση κλιμακίου του Σωματείου μας και της Π.Ο.Σ.Υ.Π. με τον Αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Βλάση για τα θέματα που απασχολούν τους χιλιάδες Εκπαιδευτές του κλάδου μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε τόσο στην Αύξηση του Ωρομισθίου των Εκπαιδευτών Σ.Α.Ε.Κ., το οποίο παραμένει στάσιμο από το 2013, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες παροχές της Κυβέρνησης, ένεκα των πλεονασμάτων που ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα, όσο και στις μετατροπές των Συμβάσεων μας από Έργου, σε Ορισμένου Χρόνου, καθόσον προδήλως η σχέση μας παραμένει εξαρτημένη.

Άλλα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι μεταβολές στους Νέους Οδηγούς Σπουδών, ιδιαίτερα όσο αφορά το Προσοντολόγιο των Εκπαιδευτών, η θέσπιση του Συνταγματικού δικαιώματός ένστασης μας στον Κανονισμό των Σ.Α.Ε.Κ., όσο αφορά την διαδικασία της Αξιολόγησης, καθώς και η ενίσχυση της Διαφάνειας στις Αναθέσεις, όπου παρατηρούνται αποκλίσεις από την Νομιμότητα από μεμονωμένες Διοικήσεις Σ.Α.Ε.Κ.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία μας και μας ζήτησε να τον ενημερώσουμε με Αναλυτικό υπόμνημα σχετικά με τις προαναφερθείσες θέσεις και μας διαβεβαίωσε για την πρόθεση του να επιλυθούν το κατά το δυνατόν τα περισσότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επίδομα
Οι 30 παροχές του 2025 που ήρθαν για να μείνουν: μισθοί, συντάξεις, φόροι και επιδόματα
Οι 30 μόνιμες παροχές του 2025 που θα συνεχιστούν και το 2026: μισθοί, συντάξεις, φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδόματα για εκατομμύρια Έλληνες
Οι 30 παροχές του 2025 που ήρθαν για να μείνουν: μισθοί, συντάξεις, φόροι και επιδόματα
anergia.jpg
Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στους NEETs: Σχεδόν ένας στους πέντε νέους μένει σπίτι χωρίς δουλειά ή σπουδές
Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στους ΝΕΕΤs: Μένουν σπίτι με τους γονείς και δεν κάνουν τίποτα
Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στους NEETs: Σχεδόν ένας στους πέντε νέους μένει σπίτι χωρίς δουλειά ή σπουδές
υπουργείο δικαιοσύνης διαγωνισμος μόνιμοι απόφοιτοι λυκείου
Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο
Δικαστήρια σε 50 πόλεις της χώρας θα υποδεχτούν 340 μόνιμους ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ που θα προκύψουν από τους δύο μεγάλους διαγωνισμούς της ΕΣΔΙ για δικαστικούς...
Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο