Βανδαλισμοί σε σχολείο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα της περιοχής

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, μετά από τον χθεσινό (24/4) εκτεταμένο βανδαλισμό που άφησε πίσω του σοβαρές ζημιές σε πολλούς χώρους του σχολείου.

Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν προκαλούν σοκ: σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένες σωληνώσεις, τουαλέτες σε πλήρη ακαταστασία, γυαλιά και θραύσματα διασκορπισμένα στον αύλειο χώρο και στους διαδρόμους, ακόμα και κάδοι σκουπιδιών αναποδογυρισμένοι ή σπασμένοι.

Η διευθύντρια του σχολείου, Αθηνά Κρητσωτάκη, εκφράζει έντονη απογοήτευση και θλίψη για την εικόνα καταστροφής που αντίκρισε, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση παρέμβαση. Όπως σημειώνει, οι προσπάθειες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει ώστε το σχολείο να είναι σε θέση να λειτουργήσει ξανά με ασφάλεια από τη Δευτέρα 28 Απριλίου, αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να προχωρά σε δημόσια καταγγελία. Η ίδια η κοινότητα κάνει έκκληση για την προστασία των σχολικών δομών και για την άμεση ενίσχυση των μέτρων φύλαξης, ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Όπως έγραψε χθες το alfavita.gr, με ανακοίνωσή του το Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου εξαπέλυσε «μύδρους» προς τους αρμόδιους φορείς ζητώντας περιφρούρηση του σχολείου.

γυαλιά

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Αγαπητοί γονείς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, στον αντίποδα του εορταστικού και χαρμόσυνου πνεύματος των ημερών, βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ανεκδιήγητη πράξη που έλαβε χώρα στο σχολείο μας.

Δυστυχώς το σχολείο μας έγινε στόχος επαναλαμβανόμενων βανδαλισμών από κάποιους που προφανώς θεωρούν κατόρθωμα την καταστροφή σχολικών υποδομών. Έτσι, όχι μόνο έσπασαν τις προηγούμενες μέρες τα τζάμια στις τουαλέτες αλλά εχθές, μετά την πρώτη αποκατάσταση των ζημιών, επανήλθαν,  προκαλώντας εκ νέου ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές σπάζοντας αυτή τη φορά όχι μόνο τα τζάμια αλλά και τις σωληνώσεις, ενώ σκόρπισαν θραύσματα γυαλιού σε όλη την αυλή, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα τόσο λειτουργικότητας όσο και ασφάλειας στο σχολείο μας.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και συγχρόνως, για την περιφρούρηση του σχολείου μας, ώστε να μπορέσει τη Δευτέρα να υποδεχτεί εκ νέου τους μικρούς μαθητές.

Ως σχολική κοινότητα στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για όλους. Για σχολεία που παρέχουν στους μαθητές ευκαιρίες υγιούς αλληλεπίδρασης, έκφρασης και δημιουργικότητας, αποκτώντας έτσι εφόδια για να οικοδομήσουν έναν περισσότερο ελπιδοφόρο και φωτεινό κόσμο.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
asfaleia_aytokiniton.jpg
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων
Ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγράφεται στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που αλλάζουν χώρα πώλησης...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων