νηπιαγωγείο
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου προχώρησε άμεσα στη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως λειτουργικό τη Δευτέρα 28 Απριλίου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 η διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου, μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Ανάστασης στον προαύλιο χώρο του σχολείου, με τη χρήση μολότοφ και βεγγαλικών.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Αχουλιά – Σκριβάνου, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Βασίλη Ζηνόβη, καθώς και του διευθυντή του Γραφείου Δημάρχου και δημοτικού συμβούλου Παντελή Ζωίλη.

νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν εκρηκτικά αντικείμενα και βεγγαλικά μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου. Μαζί με τη μήνυση, οι εκπρόσωποι του Δήμου κατέθεσαν βίντεο και φωτογραφικό υλικό που καταγράφει το περιστατικό, με στόχο τον εντοπισμό των υπευθύνων.

νηπιαγωγείο

 Άμεσες ενέργειες αποκατάστασης από τον Δήμο

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου προχώρησε άμεσα στη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως λειτουργικό τη Δευτέρα 28 Απριλίου, οπότε και αναμένεται η επιστροφή των νηπίων μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει το συμβάν και δηλώνει την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τους χώρους εκπαίδευσης από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

νηπιαγωγείο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεννησεις
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»
Ο καθηγητής δημογραφίας μιλά για την γήρανση, τη μετανάστευση και τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»