Οικονόμου - Ζαχαράκη
Συνάντηση Οικονόμου – Ζαχαράκη: Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση των 6 νηπιαγωγείων της Λαμίας

Στο Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε χτες, Μ. Δευτέρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός, Γιάννης Οικονόμου, όπου συναντήθηκε με την Υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης για μετεγκατάσταση έξι νηπιαγωγείων του Δήμου Λαμίας, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές τους υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Οικονόμου παρουσίασε στην κ. Ζαχαράκη την εικόνα που επικρατεί στις σχολικές δομές — τα 2ο, 4ο, 9ο, 10ο, 13ο και 15ο Νηπιαγωγεία — χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «απαράδεκτη» και «ντροπιαστική». Παράλληλα, ενημέρωσε την Υπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από τον Δήμο, καθώς και για τις ενέργειες που απομένουν ώστε το συγκεκριμένο ζήτημα να ενταχθεί στον σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναβάθμιση σχολικών κτηρίων.

Ο κ. Οικονόμου, μετά το πέρας της συνάντησης, επανέλαβε τη δέσμευσή του για την προώθηση της υπόθεσης, με στόχο τη διασφάλιση ασφαλών και σύγχρονων υποδομών για τα παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε:

«Παρουσίασα σήμερα στην Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, την απαράδεκτη και ντροπιαστική εικόνα που επικρατεί, σε σχέση με τις κτηριακές υποδομές, σε έξι σχολεία του Δήμου Λαμίας.

Ταυτόχρονα, την ενημέρωσα για τις ενέργειες που μέχρι τώρα έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου Λαμιέων, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολείου που θα στεγάσει μέρος ή το σύνολο αυτών των προβληματικών νηπιαγωγείων.

Το επόμενο διάστημα περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας -δεσμεύθηκε η κυρία Ζαχαράκη- να κάνουμε εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται, έτσι ώστε να ενταχθεί στο κτηριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Επόμενο βήμα η ανεύρεση χρηματοδοτικών πόρων είτε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είτε από το Υπουργείο Υποδομών είτε από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου το συντομότερο δυνατό να έχουμε συγκεκριμένα εργαλεία και πόρους στα χέρια μας για να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός σχολείου που θα βάλει τέρμα σε αυτή την ντροπιαστική εικόνα σε ό,τι αφορά στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία στο Δήμο Λαμίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή ότι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα καταστράφηκε από τα συνδικάτα
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
Τα υψηλά ποσοστά αδιαφορίας και αναποφάσιστων, καθώς και η έντονη διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας, δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα παραμένει ανοικτό σε...
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
τεμπη
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Τι αποκαλύπτει η τεχνική έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
βιολαντα
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Η συλλογικότητα παραδέχεται ότι μέλη της προκάλεσαν ζημιές σε λάθος επιχείρηση στο Μενίδι και δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος των φθορών.
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»