pasok - oiele
Παραστατίδης: Η εισβολή των funds προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο για τον κίνδυνο δημιουργίας κάθετων μονάδων που θα αναλαμβάνουν παιδιά «από την κούνια μέχρι τον πανεπιστημιακό τίτλο» χωρίς ιδιαίτερη εποπτεία όσο και για τον αφελληνισμό της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Κιλκίς Στέφανο Παραστατίδη. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Χριστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Α’ Αλέκος Γούλας και ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Τάσος Κόλλιας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανέλυσαν τα κυριότερα ζητήματα του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης και παρουσίασαν τα βασικά αιτήματα του κλάδου. Ενημέρωσαν τον κ. Παραστατίδη για το νέο τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση με την εισβολή των funds και την είσοδο των ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρουσίασαν στοιχεία για την δραματική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μετά την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως και αναφέρθηκαν στο δύσκολο τοπίο που επικρατεί σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Μελέτης και ιδιωτικά ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Ο Στ. Παραστατίδης ενημέρωσε για την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπου εκφράζεται η έντονη ανησυχία του Κινήματος για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού της Παιδείας και για την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τις πολιτικές της ΝΔ.

Τόνισε ότι η εισβολή των funds προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο για τον κίνδυνο δημιουργίας κάθετων μονάδων που θα αναλαμβάνουν παιδιά «από την κούνια μέχρι τον πανεπιστημιακό τίτλο» χωρίς ιδιαίτερη εποπτεία όσο και για τον αφελληνισμό της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Υποστήριξε ότι το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία είναι απαράδεκτο, διότι δεν διασφαλίζεται η διαφάνεια στην ιδιωτική εκπαίδευση και διότι οι ελεύθερες απολύσεις είναι μοχλός πίεσης για απλήρωτη εργασία και άλλες έκνομες ενέργειες. Υπογράμμισε ότι είναι πρόθεση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο διαρκής διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για ζητήματα επιμόρφωσης και πιστοποίησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος. Τέλος, μίλησε για την αναγκαιότητα επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να αποκατασταθούν δίκαιες και βιώσιμες συνθήκες εργασίας στην μη τυπική ιδιωτική εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aeroplano
Ρεκόρ προστίμου 59 εκατ. δολαρίων στην Qantas για παράνομες απολύσεις κατά την πανδημία
Το δικαστήριο επέβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην Αυστραλία για παραβιάσεις εργασιακής νομοθεσίας, μετά την απόλυση 1.820 υπαλλήλων το 2020
Ρεκόρ προστίμου 59 εκατ. δολαρίων στην Qantas για παράνομες απολύσεις κατά την πανδημία
παπαιωανου
Συλλυπητήρια Υφυπουργού Παιδείας για τον Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη
Ο Υφυπουργός Παιδείας εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου καθηγητή και παιδαγωγού, επισημαίνοντας την πολύτιμη συμβολή του στην...
Συλλυπητήρια Υφυπουργού Παιδείας για τον Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη
περιπολ
Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Η 47χρονη είχε καταγγείλει τον δράστη τον Μάρτιο
Ο 28χρονος ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε γιατί φέρεται να τον διέβαλλε σε κοινούς γνωστούς – Συνελήφθη με δύο μαχαίρια
Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Η 47χρονη είχε καταγγείλει τον δράστη τον Μάρτιο