pasid
Συνάντηση για την ισότιμη αξιοποίηση των διδακτόρων Δημοσίου και τη σύνδεση επιστημονικής γνώσης με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη Δημόσια Διοίκηση

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διδακτόρων Δημοσίου (ΠΑΣΥΔ) και του Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Νικόλαου Παπαϊωάννου, στο Υπουργείο Παιδείας. Η συνάντηση, η οποία εξελίχθηκε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, είχε ως βασικό θέμα την ισότιμη αντιμετώπιση των διδακτόρων του Δημοσίου και την αξιοποίηση της επιστημονικής τους κατάρτισης στον δημόσιο τομέα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ΠΑΣΥΔ παρέδωσε επιστολή με αναλυτικές προτάσεις που περιλαμβάνουν την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη συμμετοχή διδακτόρων του Δημοσίου στη διδασκαλία των ΑΕΙ και προτάσεις για τη μοριοδότηση των διδακτορικών τίτλων σε διαδικασίες στελέχωσης του δημόσιου τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Υφυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τις θέσεις του Συλλόγου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης της σύνδεσης επιστημονικής γνώσης και δημόσιας διοίκησης. Ο ΠΑΣΥΔ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την αποδοχή της συνάντησης και παραμένει διαθέσιμος για περαιτέρω συνεργασία.

Δείτε εδώ αναλυτικά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ιθάκη του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: Αυτή είναι η ημερομηνία της κυκλοφορίας του βιβλίου «Ιθάκη» - Τότε θα γίνει η παρουσίαση στο θέατρο «Παλλάς»
«Κλείδωσε» η κυκλοφορία και η παρουσίαση του βιβλίου «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: Αυτή είναι η ημερομηνία της κυκλοφορίας του βιβλίου «Ιθάκη» - Τότε θα γίνει η παρουσίαση στο θέατρο «Παλλάς»
proaulio
Ακολουθεί διαφημιστικό μήνυμα: Η παιδεία δεν αποτελεί τραπεζικό προϊόν
«Η απόφαση του δήμαρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη να αφαιρεθούν πινακίδες τραπεζών από ανακαινισμένα σχολεία στην Πάτρα δεν είναι τοπική ιδιορρυθμία....
Ακολουθεί διαφημιστικό μήνυμα: Η παιδεία δεν αποτελεί τραπεζικό προϊόν