Thumbnail
Σε διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία της Vodafone (Τζαβέλλα 1-3, Χαλάνδρι) καλεί σήμερα στις 5.30 μ.μ οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Χολαργού, με κύριο αίτημα την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Χολαργού διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη 3 Απριλίου 2025, διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Χαλάνδρι στις 5.30 μ.μ., με κύριο αίτημα την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται απέναντι από σχολικό συγκρότημα.

Οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις σοβαρές επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην υγεία των παιδιών, τονίζοντας ότι η εγκατάσταση των κεραιών γίνεται χωρίς επαρκή έλεγχο και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Παράλληλα, οι Σύλλογοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για την άμεση διακοπή και οριστική απομάκρυνση των κεραιών, ενώ έχουν ήδη προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κοντά σε σχολεία, ανεξέλεγκτα, έχει ήδη βρει απέναντί της την τοπική κοινωνία. Είμαστε ενάντιοι στην πρακτική αυτή. Έχοντας ως μοναδική στόχευση την επέκταση του δικτύου και την εξασφάλιση της ολοένα και μεγαλύτερης κερδοφορίας των εταιρειών τηλεπικοινωνίας, η εγκατάσταση γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σοβαρές επιπτώσεις- άμεσα και μακροπρόθεσμα- που έχουν στην υγεία των περίοικων και ειδικά των παιδιών, που εκτίθενται συστηματικά στην ακτινοβολία.

Δεν μας καθησυχάζουν οι μετρήσεις που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν, δεν ανεχόμαστε εμείς και τα παιδιά μας να γινόμαστε πειραματόζωα» και προσθέτει: 

«Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων κινούμαστε ήδη δικαστικά με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την άμεση διακοπή της λειτουργίας των κεραιών και υποβολή αγωγής για την οριστική απομάκρυνσή τους.

Το προηγούμενο διάστημα προχωρήσαμε σε μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση όλης της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας:

  • Κατάθεση ψηφίσματος στήριξης των αιτημάτων και των δράσεων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου- Χολαργού το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.
  • Ενημερωτική και καλλιτεχνική εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού
  • Διακίνηση κουπονιού ενίσχυσης των Συλλόγων για την κάλυψη των δικαστικών και άλλων εξόδων που θα απαιτηθούν για τις δράσεις μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinito
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
Ένα από τα πιο συχνά και εκνευριστικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με το smartphone του είναι να σταματήσει ξαφνικά να φορτίζει.
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
tilepaixnidi
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
Η ελληνική τηλεόραση έχει φιλοξενήσει στο πέρασμα των δεκαετιών πλήθος τηλεπαιχνιδιών που κατάφεραν να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του κοινού.
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
jim rogers
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα
Η σημασία της προσεκτικής παρατήρησης και της έγκαιρης διάγνωσης φάνηκε μέσα από την ιστορία ενός 55χρονου άνδρα που ζει στην Αυστραλία.
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα