ΠΕΣΕΚ: Διώξεις εκπαιδευτικών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση της Χ. Χοτζόγλου και σε κάθε δίωξη εκπαιδευτικού που αγωνίζεται για το Δημόσιο σχολείο

Στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση της Χ. Χοτζόγλου την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στις 12:30, στα Προπύλαια καλεί η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ).

«Με την απόλυσή της, η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί το λαό που ξεσηκώθηκε στις 28 Φλεβάρη αηδιασμένος και εξοργισμένος από τα μπαζώματα και τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Θέλει να στείλει μήνυμα πώς αυτή κυβερνά και διατάζει. Και αυτό δεν πρέπει να περάσει!» τονίζει η ΠΕΣΕΚ.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση της Χ. Χοτζόγλου
και σε κάθε δίωξη εκπαιδευτικού που αγωνίζεται για το Δημόσιο σχολείο

Παρασκευή 21 Μάρτη 2025, ώρα 12.30μμ., στα Προπύλαια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως έχει δηλώσει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων ενάντια στο -με κάθε μέσο και τρόπο- «κυνήγι μαγισσών» στην εκπαίδευση, που έχουν εξαπολύσει το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ, στέλνοντας στα Πειθαρχικά πάνω από 5.000 εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που υλοποιούν τις αποφάσεις των Σωματείων τους και συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση».

Υπερασπίζονται, δηλαδή,  τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και μάχονται κόντρα στην εμπορευματοποιήσή της, για τα δικαιώματά τους, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Για το σχολείο εκείνο που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, ολόκληρη τη γνώση.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους και όλες στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα εκπαιδευτικά σωματεία σε όλη τη χώρα  την Παρασκευή 21 Μάρτη 2025  (στην Αθήνα, ώρα 12.30μμ., στα Προπύλαια) για να ακακληθούν άμεσα η -χουντικής εμπνεύσεως- απόλυση (δυνητική αργία) της Χρύσας Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, καθώς και κάθε δίωξη εκπαιδευτικού, πειθαρχική ή ποινική.

Το υπ. Παιδείας η κυβέρνηση και τα στελέχη τους στην εκπαίδευση που εκτελούν τις εντολές τους γνωρίζουν ότι παρανομούν ασύστολα, καθώς χτυπούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με το αίμα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Μετατρέπουν σε αδίκημα τη συμμετοχή στην απεργία και απολύουν τη Χ.Χ., την πρώτη απόλυση δημόσιου υπαλλήλου από την εποχή της χούντας, για να την εξοντώσουν και για τον παραδειγματισμό τόσο των χιλιάδων άλλων εκπαιδευτικών που διώκονται γιατί απεργούν, γιατί εκφράζουν γνώμη, γιατί «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» όσο και όλων ημών,

Η απόλυσή της θα φέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις, στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών. Θα φέρει την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της «αποσυνταξιοδότησης» στο Δημόσιο έναντι της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Με την απόλυσή της, η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί το λαό που ξεσηκώθηκε στις 28 Φλεβάρη αηδιασμένος και εξοργισμένος από τα μπαζώματα και τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Θέλει να στείλει μήνυμα πώς αυτή κυβερνά και διατάζει.

Και αυτό δεν πρέπει να περάσει!
Για το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης

   Ο γενικός γραμματέας
   Σταμάτης Νικολάου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ2210
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Η 24χρονη έπεσε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο "Τζάνειο"
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Στρατηγική συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Σύμφωνο Συνεργασίας για την έρευνα και τη διεθνή κινητικότητα – Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Διπλού Μεταπτυχιακού στη Βιοϊατρική Μηχανική
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών