rempoutsika-georgia
Υλοποιείται έτσι από τον ΕΟΠΠΕΠ ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την ποιοτική αναβάθμιση του συστήματος πιστοποίησης της μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με στόχο τη μείζονος σημασίας, βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας

Δυνατότητα να διενεργούνται ΚΑΙ εξ αποστάσεως οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ φυσικών προσώπων, δίνεται μετά από την τροποποίηση που εισηγήθηκε ο ΕΟΠΠΕΠ, ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών της απομακρυσμένης περιφέρειας, όσο και των Φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ που εποπτεύει ο ΕΟΠΠΕΠ.

Την αλλαγή αυτή είχε επισημάνει από χθες η κ.Γεωργία Ρεμπούτσικα (διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ) στο alfavita.gr.

Υλοποιείται έτσι από τον ΕΟΠΠΕΠ ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την ποιοτική αναβάθμιση του συστήματος πιστοποίησης της μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με στόχο τη μείζονος σημασίας, βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, χωρίς περιορισμούς, με ίσα δικαιώματα, διευκολύνοντας ισότιμα όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρίες και έξοδα.

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 28324/Κ6/13-03-2025(ΦΕΚ Β΄ 1258//14-03-2025) ΚΥΑ  "Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 33198//Κ6/22-03-2023  ΚΥΑ  "Διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της ημεδαπής -Αναγνώριση φορέων της αλλοδαπής που χορηγούν τίτλους γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ και αντιστοίχισης των τίτλων της αλλοδαπής με τα πιστοποιητικά της ημεδαπής» (Δείτε εδώ ολόκληρη την ΚΥΑ), η εξεταστική διαδικασία περιλαμβάνει την κατάλληλη προσαρμογή της εφαρμογής λογισμικού, καθώς και κατάλληλου αυτοματοποιημένου συστήματος διόρθωσης.

Προκειμένου να διενεργείται η εξ αποστάσεως εξεταστική διαδικασία, οι πιστοποιημένοι από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. φορείς χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ υποχρεούνται να έχουν αποδεδειγμένη ετοιμότητα για τη χρήση ολοκληρωμένου συστήματος τηλε-εξέτασης των συμμετεχόντων, σχεδιασμένο κατάλληλα, ώστε να υποστηρίζει την οργάνωση της διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης και ασφαλούς εξέτασης, τις οποίες θα μπορεί να εποπτεύει ο ΕΟΠΠΕΠ επίσης εξ αποστάσεως, άρα και πιο εντατικά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι πότε έλαβαν παράταση οι δηλώσεις
Έως και 95% επιδότηση για κατοικίες: Ποιοι κερδίζουν από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα
Ισχυρή «ένεση» 500 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις – Ποιοι δικαιούνται τα υψηλότερα ποσοστά και ποιες κατοικίες μπαίνουν στο σχέδιο
Έως και 95% επιδότηση για κατοικίες: Ποιοι κερδίζουν από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα
πετρελαιο
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Η γεωπολιτική κρίση εκτόξευσε τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών, την ώρα που πολίτες και οικονομίες πληρώνουν ακριβό τίμημα
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Κίνα στη Ζιμπάμπουε
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
Η ισχυρή επίδοση του πρώτου τριμήνου ξεπερνά τις προβλέψεις, όμως η επιβράδυνση της ζήτησης και οι πιέσεις στην αγορά ακινήτων δημιουργούν νέα...
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας