νομικη
Ο διαγωνισμός εικονικής δίκης Helga Pedersen για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA) σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, προσομοιώνει τη διαδικασία προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ακόμα μια διεθνή διάκριση πέτυχε η ομάδα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) η οποία προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του 13ου Helga Pedersen Moot Court Competition.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση της Νομικής Σχολής Αθηνών, η ομάδα, αποτελούμενη από τους προπτυχιακούς φοιτητές Νικόλαο ΚυριλλίδηΑνδριάνα ΧανδάνουΙάσονα-Όμηρο Χρηστίδη και Κυριακή Χρονάκη, κατέλαβε μία θέση μεταξύ των 18 κορυφαίων ομάδων από σύνολο περίπου 60 συμμετεχουσών. Η προετοιμασία πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση των προπονητριών Ειρήνης Βυζιργιαννάκη, ασκούμενης δικηγόρου, και Κάτιας Ρίππη, μεταπτυχιακής φοιτήτριας, αμφότερων πρώην συμμετεχουσών στον διαγωνισμό, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της Καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη.

Ο διαγωνισμός εικονικής δίκης Helga Pedersen για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA) σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, προσομοιώνει τη διαδικασία προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσφέροντας σε φοιτητές νομικής από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η υπόθεση του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους αναδεικνύει σημαντικά νομικά ζητήματα που αφορούν την προσωπική αυτονομία και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της Σύμβασης.

Η ομάδα προετοίμασε γραπτά υπομνήματα τόσο για την προσφεύγουσα όσο και για το εναγόμενο κράτος, ενώ παρουσίασε προφορικά τα επιχειρήματά της στον Περιφερειακό Γύρο που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους τον Φεβρουάριο του 2025. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2025 στο Στρασβούργο και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συμμετοχή της ομάδας κατέστη δυνατή χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), της ELSA Athens, της Δικηγορικής Εταιρείας Κυριακίδης - Γεωργόπουλος και της Δικηγορικής Εταιρείας Μουσσάς & Συνεργάτες.

Συγχαίρουμε την ομάδα για την εξαιρετική της επίδοση και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Ο μύθος των «εύκολων» θεμάτων και η σκληρή αλήθεια των μαθημάτων-καρμανιόλα
Με έναν τρόπο σχεδόν τεχνικό, η δυσκολία ρυθμίζεται ώστε να παράγεται μια συγκεκριμένη εικόνα: λίγοι άριστοι, αρκετοί μέτριοι και πολλοί που μένουν...
Πανελλήνιες: Ο μύθος των «εύκολων» θεμάτων και η σκληρή αλήθεια των μαθημάτων-καρμανιόλα
mitera-paidia-oikogeneia.jpg
Συντάξεις μητέρων ανηλίκων: Πότε «κλειδώνει» η έξοδος και πότε οδηγεί στα 67
Οι κρίσιμες ημερομηνίες, οι 5.500 ημέρες ασφάλισης και τα συχνά λάθη που στερούν τα ευνοϊκά όρια συνταξιοδότησης
Συντάξεις μητέρων ανηλίκων: Πότε «κλειδώνει» η έξοδος και πότε οδηγεί στα 67
aeroplano-aerodromio-ypa-taksidi.jpg
Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το DiscoverEU
Ποιοι δικαιούνται το «χρυσό εισιτήριο» της ΕΕ και μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα
Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το DiscoverEU