εικαστικά μαθήματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θέατρο, Εικαστικά, Μουσική σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις τάξεις της σχολικής Εκπαίδευσης.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσικής Επιστήμης (ΠΑΣΕΜΕ), δηλαδή οι ειδικότητες της Αισθητικής Αγωγής στην Εκπαίδευση, καλούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας σήμερα Τετάρτη στις 14.00, διεκδικώντας ουσιαστική αναβάθμιση της Αισθητικής Αγωγής τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

«Στόχος μας, ένα σχολείο ελεύθερο, που θα μορφώνει ολόπλευρα, θα απελευθερώνει την κλίση του παιδιού, θα το βοηθάει ατομικά και ομαδικά στη ψυχοκοινωνική του συμπεριφορά, που θα εξοπλίζει τον/την μαθητή/τρια να οξύνει το αισθητικό του κριτήριο και την κριτική του σκέψη. Ενα σχολείο όπου η Αισθητική Αγωγή θα χρησιμοποιείται μαζί με τις άλλες επιστήμες για να κατανοηθεί η κίνηση της κοινωνίας και μ' αυτό η δυνατότητα κοινωνικής αλλαγής», τονίζουν. Και προσθέτουν:

«Συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε όλες τις αντιξοότητες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας εντός του σχολείου. Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην αναγκαιότητα να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες απέναντι στις διώξεις, πειθαρχικές κλίσεις, απειλές, παύσεις εργασίας, απολύσεις κ.λπ., γενικότερα στην καταστολή που βιώνουν συνάδελφοι/ισσες μέσα και έξω από το σχολείο».

Κόντρα στην πραγματικότητα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, τα ΔΣ του ΠΑΣΕΜΕ, του ΠΕΣΥΘ και του ΕΕΤΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν τον αγώνα «για το σχολείο και τη μόρφωση που αξίζουμε και έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας, για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και εργασίας» και διεκδικούν μεταξύ άλλων:

Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών. Να διδάσκονται τα μαθήματα Αισθητικής Αγωγής αποκλειστικά από τους/τις εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Θέατρο, Εικαστικά, Μουσική σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις τάξεις της σχολικής Εκπαίδευσης. Επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε Ε' και ΣΤ' Δημοτικού. Να μπει χρονοδιάγραμμα για να αποκτήσουν όλα τα σχολεία αίθουσες για τα εργαστηριακά μαθήματα Θεάτρου, Εικαστικών και Μουσικής, και να εξοπλιστούν καταλλήλως. Να ενισχυθούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία και να μπει τέλος στην αδιαφάνεια μεταθέσεων και αποσπάσεων όσων διδάσκουν σε αυτά. Σύσταση νέων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες της Αισθητικής Αγωγής. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές με μόνιμους διορισμούς και να συσταθούν νέες οργανικές στα ολιγοθέσια Δημοτικά. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών/τριών (9μηνο ανατροφής, άδειες). Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.ά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2026 και θα έχει διετή διάρκεια, καλύπτοντας τον κλάδο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2028.
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα