apati_tilefon
«Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι παρανομεί ασύστολα, ότι χτυπά το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες των εργαζομένων»

Στην απόφαση καθαίρεσης των προϊσταμένων των 81ου και του 109ου Νηπιαγωγείων Αθηνών προχώρησε η ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας και καλεί μέσω ανακοινώσεων στο site της Διεύθυνσης Α’ Αθήνας να γίνουν αιτήσεις από νηπιαγωγούς για να οριστούν ως προϊσταμένες στη θέση τους, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Η Αθηνά».

«Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι παρανομεί ασύστολα, ότι χτυπά το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες των εργαζομένων. Προχωρά όμως, σε αυτή την παράνομη πράξη μετατρέποντας σε αδίκημα τη συμμετοχή στην απεργία ακολουθώντας κατά γράμμα τις παράνομες οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ και του Περιφερειακού Διευθυντή για να εκφοβίσει τις/τους  αγωνιζόμενες/ους εκπαιδευτικούς» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Τέλος, καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς των εν λόγω νηπιαγωγείων να δηλώσουν αμέσως τώρα στη Διεύθυνση πως δεν επιθυμούν να πάρουν τη θέση των προϊσταμένων τους!

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»

Κανένας και καμία να μην αναλάβει τη θέση απεργών Προϊσταμένων που καθαιρέθηκαν  για την συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση!

Συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο, η ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας, αφού προχώρησε στην απόφαση καθαίρεσης των προϊσταμένων των 81ου και του 109ου Νηπιαγωγείων Αθηνών, που είναι νηπιαγωγεία του συλλόγου μας αλλά και άλλων Νηπιαγωγείων της Δνσης και εν μέσω εκατοντάδων πειθαρχικών που στέλνει στις νεοδιόριστες/ους όλων των ετών, καλεί μέσω ανακοινώσεων στο site της Διεύθυνσης Α’ Αθήνας να γίνουν αιτήσεις από νηπιαγωγούς για να οριστούν ως προϊσταμένες στη θέση τους!

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι παρανομεί ασύστολα, ότι χτυπά το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες των εργαζομένων. Προχωρά όμως, σε αυτή την παράνομη πράξη μετατρέποντας σε αδίκημα τη συμμετοχή στην απεργία ακολουθώντας κατά γράμμα τις παράνομες οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ και του Περιφερειακού Διευθυντή για να εκφοβίσει τις/τους  αγωνιζόμενες/ους εκπαιδευτικούς.

Όμως, κανείς και καμιά δεν δικαιούται να καταλαμβάνει εκούσια τη θέση καθαιρεμένου για την συμμετοχή του στην απεργία! Προδήλως κάθε τέτοια αποδοχή είναι αντισυναδελφική και συνδικαλιστικά ανήθικη.

Το σωματείο μας βρίσκεται στο πλευρό των προϊσταμένων, όπως και στο πλευρό όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών που διώκονται γιατί ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην απεργία!

Καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των εν λόγω νηπιαγωγείων  να δηλώσουν αμέσως τώρα στη Δνση πως δεν επιθυμούν να πάρουν τη θέση των προϊσταμένων τους!

Ενημερώνουμε πως θα καταθέσουμε δικαστική προσφυγή ενάντια στις παράνομες καθαιρέσεις των προϊσταμένων αλλά και όποιο άλλο κινηματικό ή ένδικο μέσο απαιτηθεί  για τη δικαίωση των συναδέλφων!

Είμαστε περήφανες/οι για τις απεργούς συναδέλφισσες μας!

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καρλαύτη Άννα                                        Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί
Ιράν: Δημόσια εμφάνιση Χαμενεΐ μετά τις φήμες ότι κρύβεται σε καταφύγιο – Νεκροί και τραυματίες στις εκρήξεις
Ιράν: Δημόσια εμφάνιση Χαμενεΐ μετά τις φήμες ότι κρύβεται σε καταφύγιο – Ένας νεκρός και 14 τραυματίες από την έκρηξη στο λιμάνι
Ιράν: Δημόσια εμφάνιση Χαμενεΐ μετά τις φήμες ότι κρύβεται σε καταφύγιο – Νεκροί και τραυματίες στις εκρήξεις
Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Το δημόσιο πανεπιστήμιο στο επίκεντρο της επόμενης μέρας» - Το σχέδιο για τα ελληνικά ΑΕΙ
1,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των ΑΕΙ: Η Ελλάδα επενδύει στην εκπαίδευση και την έρευνα
Ζαχαράκη: «Το δημόσιο πανεπιστήμιο στο επίκεντρο της επόμενης μέρας» - Το σχέδιο για τα ελληνικά ΑΕΙ