diagonismos
Τρεις μαθήτριες απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις για τις δημιουργίες τους στον διαγωνισμό «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα»

Με τρεις τιμητικές διακρίσεις τιμήθηκαν οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα», που διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

diagonismos

Η Γιασεμή Γιαβρίμη, η Χρυσοβαλάντω Κιολέ και η Αναστασία Ιατρουδέλλη διακρίθηκαν για τα έργα τους, τα οποία αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια και έθιμα, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με τη σύνδεση με την παράδοση.

diagonismos

Η συμμετοχή της Γιασεμής Γιαβρίμη είχε τίτλο «Πλέκω, όπως ανασαίνω», παρουσιάζοντας μια σειρά από πλεκτά έργα με βελονάκι, ενώ παράλληλα αφηγούνταν πώς έμαθε την τέχνη του πλεξίματος από τη γιαγιά της. Η Χρυσοβαλάντω Κιολέ συμμετείχε με το έργο «Φτιάχνοντας χαρταετό με τον παππού», στο οποίο περιέγραφε τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του παραδοσιακού χαρταετού για την Καθαρά Δευτέρα. Τέλος, η Αναστασία Ιατρουδέλλη παρουσίασε το έργο «Ράβοντας φορέματα για τις κούκλες μου σαν τις παλιές μοδίστρες», το οποίο αναδείκνυε τη διαδικασία κατασκευής φορεμάτων για κούκλες με τη βοήθεια της γιαγιάς της.

diagonismos
diagonismos
diagonismos

Ο διαγωνισμός, που είχε στόχο να αναδείξει την ιστορία του παιχνιδιού και να ενθαρρύνει τους μαθητές να κατασκευάσουν παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια, ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Αθήνα. Το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής βράβευσε τις μαθήτριες την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, επιβραβεύοντας τις δημιουργίες τους και την επαγγελματική τους διάθεση για την ανάδειξη της παράδοσης.

Συγχαίρουμε και πάλι τις τρεις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να διακρίνονται στη ζωή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Συστήνεται Εθνική Αρχή Εξετάσεων και Εθνικό Σώμα Αξιολογητών
Έρχεται το Εθνικό Απολυτήριο με «κόφτη» στις αποκλίσεις βαθμολογίας και Εθνικό Σώμα Βαθμολογητών
Σοφία Ζαχαράκη: Συστήνεται Εθνική Αρχή Εξετάσεων και Εθνικό Σώμα Αξιολογητών
γαλακτοκομικά
Τι προτείνουν οι ειδικοί για την πρόληψη της οστεοπόρωσης
Σύμφωνα με ειδικούς στη φυσικοθεραπεία και τη διατροφή, η πρόληψη δεν βασίζεται μόνο στη φαρμακευτική αγωγή, αλλά κυρίως στον τρόπο ζωής και στη...
Τι προτείνουν οι ειδικοί για την πρόληψη της οστεοπόρωσης