Εκπαίδευση

Ποινή φυλάκισης 3 ετών σε Διευθυντή Γυμνασίου

ekpaideytikos
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 15 ετών μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Με ποινή φυλάκισης 3 ετών καταδικάστηκε 47χρονος εκπαιδευτικός στη Σάμο για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 15 ετών μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου αποφάσισε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε δεν είναι εξαγοράσιμη ούτε μετατρέψιμη.

Πρόκειται για υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2024, όταν δυο μητέρες 13χρονων μαθητών σε σχολείο της Σάμου, επώνυμα, κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές, ότι Διευθυντής Γυμνασίου – όχι του σχολείου των παιδιών τους - μέσω μηνυμάτων προσπαθούσε να τους κλείσει ραντεβού, ώστε να τους συναντήσει από κοντά, ενώ ζητούσε από τα παιδιά να του στέλνουν δικές τους φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων ο κατηγορούμενος είχε καλέσει τα δύο παιδιά σε ραντεβού, τη μία φορά σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο με το πρόσχημα να τα γνωρίσει… και το επόμενο ραντεβού ήταν στον χώρο του σχολείου, ενώ το σχολείο ήταν κλειστό, δεν είχε ξεκινήσει δηλαδή ακόμη η σχολική χρονιά, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του είχε ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 15 ετών μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση