ekpaideytikos
Για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 15 ετών μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Με ποινή φυλάκισης 3 ετών καταδικάστηκε 47χρονος εκπαιδευτικός στη Σάμο για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 15 ετών μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου αποφάσισε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε δεν είναι εξαγοράσιμη ούτε μετατρέψιμη.

Πρόκειται για υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2024, όταν δυο μητέρες 13χρονων μαθητών σε σχολείο της Σάμου, επώνυμα, κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές, ότι Διευθυντής Γυμνασίου – όχι του σχολείου των παιδιών τους - μέσω μηνυμάτων προσπαθούσε να τους κλείσει ραντεβού, ώστε να τους συναντήσει από κοντά, ενώ ζητούσε από τα παιδιά να του στέλνουν δικές τους φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων ο κατηγορούμενος είχε καλέσει τα δύο παιδιά σε ραντεβού, τη μία φορά σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο με το πρόσχημα να τα γνωρίσει… και το επόμενο ραντεβού ήταν στον χώρο του σχολείου, ενώ το σχολείο ήταν κλειστό, δεν είχε ξεκινήσει δηλαδή ακόμη η σχολική χρονιά, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του είχε ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 15 ετών μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπατιστα
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Η Πρύτανης Καθηγήτρια κα Άννα Κ. Μπατιστάτου απευθύνεται σε μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρουσιάζοντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Παραίτηση από δουλειά λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος
Σαρώνει το νέο εργασιακό φαινόμενο της «προληπτικής παραίτησης» - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «τέλος του 9-5»
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος