Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
«Ναι» από Ελεγκτικό Συνέδριο στην αγορά ξενοδοχείου στην Πανεπιστημιούπολη Σίνδου

Σημαντική ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας φέρνει η επέκταση των εστιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), καθώς εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για την αγορά κτιρίου στη Σίνδο.

Η επένδυση, ύψους 1.850.000 ευρώ, εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ και προβλέπει τη δημιουργία νέας φοιτητικής εστίας που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 150 φοιτητές και φοιτήτριες. Σύμφωνα με το ΔΙΠΑΕ, «τα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι μονόκλινα και θα εξοπλιστούν κατάλληλα προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες φοιτητών και φοιτητριών της πανεπιστημιούπολης του ΔΙΠΑΕ, στη Σίνδο».

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης της υφιστάμενης φοιτητικής εστίας στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του ιδρύματος.

«Ολοκληρώνεται με επιτυχία μία σημαντική προσπάθεια του πανεπιστημίου μας για την αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας που αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησής μας», ανέφερε ο πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος, τονίζοντας ότι «μετά την έγκριση της σύμβασης αγοραπωλησίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μπαίνει πλέον άμεσα σε εφαρμογή ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μας, με επίκεντρο πάντα τους φοιτητές και φοιτήτριές μας που θα μπορούν να διαμένουν στις νέες φοιτητικές εστίες, δωρεάν».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!