daskala
Φαίνεται πως στη ΔΔΕ Ρεθύμνου, αντί να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς, προτιμούν να αναλώνουν χρόνο και ενέργεια σε πειθαρχικές διαδικασίες χωρίς λόγο

Με μεγάλη "ευαισθησία" και "ευθύνη" η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου αποφάσισε να διώξει πειθαρχικά την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Γαράζου, η οποία, παρά το περιστατικό βανδαλισμού με φωτιές και νερά στους πίνακες, βρέθηκε στο στόχαστρο της διοίκησης.

Η εκπαιδευτικός, μαζί με το σύλλογο διδασκόντων, έδρασαν άμεσα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές και παίρνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ωστόσο, η "μεγάλη" ευαισθησία του προϊσταμένου της ΔΔΕ Ρεθύμνου τον οδήγησε να καλέσει τη συνάδελφο σε απολογία για... καθυστέρηση στην ενημέρωση, παρά την ήδη ληφθείσα ενημέρωση!

Φαίνεται πως στη Διεύθυνση, αντί να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς, προτιμούν να αναλώνουν χρόνο και ενέργεια σε πειθαρχικές διαδικασίες χωρίς λόγο.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ξεκαθαρίζει πως όχι μόνο στηρίζει απόλυτα τη συνάδελφο και τον σύλλογο του σχολείου, αλλά απαιτεί την άμεση παύση της πειθαρχικής δίωξης και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας με καυστικό τρόπο την υπονόμευση των σχολείων της υπαίθρου και τις αδικαιολόγητες αποφάσεις των διοικούντων.

Στην καταγγελία της η ΕΛΜΕ αναφέρει: 

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει τον προϊστάμενο ΔΔΕ Ρεθύμνου για την πειθαρχική δίωξη συναδέλφου αναπληρώτριας, η οποία ασκούσε χρέη αναπληρώτριας διευθύντριας στο Γυμνάσιο Γαράζου την ημέρα που μια ομάδα μαθητών έβαλε ταυτόχρονα φωτιά σε αντικείμενα του σχολείου και έριξε νερά στον πίνακα του ηλεκτρικού. 

Η συνάδελφος, όπως και όλος ο σύλλογος διδασκόντων, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ κάλεσαν τις αρμόδιες Αρχές και ενημέρωσαν όσους προβλέπεται. 

Δυστυχώς, ο κ. προϊστάμενος, κατά την προσφιλή συνήθεια πολλών στελεχών της Εκπαίδευσης, αντί να συγχαρεί και να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Γαράζου για το δύσκολο έργο που επιτελούν, επέδειξε από νωρίς μία νοοτροπία επίρριψης ευθυνών, με αποκορύφωμα την κλήση σε απολογία της συναδέλφου για κωλυσιεργία ενημέρωσής του – και ενώ έχει ήδη λάβει, γραπτά και προφορικά, τις απαιτούμενες απαντήσεις.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: 

· Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη διωκόμενη συνάδελφο και σε όλο τον σύλλογο του Γυμνασίου Γαράζου.

· Απαιτούμε την άμεση παύση της πειθαρχικής δίωξης της συναδέλφου.

· Ζητάμε να στηριχτούν τα σχολεία της υπαίθρου και όχι να υπονομεύεται παντί τρόπω η λειτουργία τους.

· Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ώρα 14.00, στα γραφεία της ΔΔΕ, όπου και έχει οριστεί η κλήση σε απολογία της συναδέλφου. Σχετικά, κηρύσσουμε διευκολυντική μονόωρη στάση εργασίας 13.00-14.00».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
μητσοτακης
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
Μήνυμα σύγκρισης με την αντιπολίτευση και έμφαση σε νησιωτικότητα, ανάπτυξη και 12μηνο τουρισμό από τον πρωθυπουργό
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
μυτιληνην
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
Άδεια ράφια και σοβαρές ελλείψεις στο νησί – Σε οριακό σημείο η αγορά, αβέβαιη η επόμενη μέρα
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
κλοπή
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα
Δημοφιλή μοντέλα και SUV στην κορυφή της λίστας – Γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα best-sellers και πώς μπορούν να προστατευτούν οι οδηγοί
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα