μολύβια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κλήθηκε να απολογηθεί σε ΕΔΕ σήμερα Τρίτη 5-11 για ένα περιστατικό που μάλιστα συνέβη ένα χρόνο πριν

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία καταγγέλλουν «την κλήση σε απολογία στα πλαίσια ΕΔΕ ως εγκαλούμενου για “λεκτική επίθεση” του μέλους της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής Ρούσσου Μιχάλη από τον ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, γιατί έκανε το “ατόπημα” να παρέχει σε συναδέλφισσα του τη συνδικαλιστική υποστήριξη που ζήτησε, στην επίθεση που δέχθηκε από γονέα.»

Ενδεικτικά παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση της Α'  ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: 

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Για την κλήση σε απολογία του Ρούσσου Μιχάλη μέλους της Ε’ ΕΛΜΕ Αν Αττικής
 

 Ως ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλουμε την κλήση σε απολογία στα πλαίσια ΕΔΕ ως εγκαλούμενου για “λεκτική επίθεση” του μέλους της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής Ρούσσου Μιχάλη από τον ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, γιατί έκανε το “ατόπημα” να παρέχει σε συναδέλφισσα τη συνδικαλιστική υποστήριξη που ζήτησε, στην επίθεση που δέχθηκε από γονέα.

O συνάδελφος, τότε αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, κλήθηκε να απολογηθεί σε ΕΔΕ σήμερα Τρίτη 5-11 για ένα περιστατικό που μάλιστα συνέβη ένα χρόνο πριν (!!), , ενήργησε τόσο για να προστατέψει τη  συναδέλφισσα όσο και να ενημερωθεί από τον διευθυντή του σχολείου για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν ένα χρόνο πριν.

Με την κλήση αυτή σε απολογία ανοίγεται ουσιαστικά ανοίγεται ο δρόμος η οποιαδήποτε συνδικαλιστική παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων εκπαιδευτικών να μπορεί να διωχθεί στο όνομα της “λεκτικής επίθεσης”. Η ΕΛΜΕ θεωρεί κατοχυρωμένο και αυτονόητο το δικαίωμα άσκησης κριτικής και συνδικαλιστικής δράσης κάθε συναδέλφου απέναντι σε κάθε φορέα της πολιτείας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν μέσα σε κάθε σχολείο και για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση παροξύνει την επίθεση. Διοικητικές διαδικασίες και ΕΔΕ εναντίον συναδέλφων που διαμαρτύρονται ή διεκδικούν βελτίωση της σχολικής ζωής ανοίγουν έναν επικίνδυνο δρόμο για τα δικαιώματα μας.

Αυτή η κλήση σε απολογία για ΕΔΕ στρέφεται, όχι μόνο στο πρόσωπο του συναδέλφου αλλά και προς όλους τους εκπαιδευτικούς, για να τους εκφοβίσει και να τους απομακρύνει από το σωματείο και την οργανωμένη δράση.

Δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας καλούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης στον συνάδελφο αλλά και σε όλες τις πειθαρχικές διώξεις για συνδικαλιστική δράση που ασκούνται το τελευταίο διάστημα

Την απάντηση στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό θα τη δώσουμε όλοι μαζί, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στη ζωή και δράση των σωματείων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20/11/2024Το ΔΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεφτ
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Σχολική αυτονομία ή μετακύλιση κόστους; Η κριτική των δασκάλων στα κυβερνητικά σχέδια για τα έξοδα των σχολικών μονάδων
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Διαχείριση στο άγχος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους
Προτάσεις για πρακτικές και εύκολες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, έναν μήνα πριν την έναρξη των Πανελληνίων έως και το κλείσιμο της...
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους
απθ
Aristotle Innovation Forum: Στο τραπέζι των Πρυτάνεων η ψηφιακή μετάβαση της Ανώτατης Εκπαίδευσης
Ηγεσίες των ελληνικών πανεπιστημίων συζητούν για την καινοτομία και την έρευνα στην ψηφιακή εποχή
Aristotle Innovation Forum: Στο τραπέζι των Πρυτάνεων η ψηφιακή μετάβαση της Ανώτατης Εκπαίδευσης