3ολ
Μαθητές από την Σαντορίνη που εγκαταστάθηκαν στην Αγία Παρασκευή έχουν την δυνατότητα να φοιτούν στα σχολεία της πόλης για όσο καιρό χρειαστεί

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τους διευθυντές σχολείων της περιοχής, ανέλαβε μία αξιόλογη πρωτοβουλία για τη στήριξη των παιδιών από τη Σαντορίνη, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί λόγω της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας. Τα παιδιά των οικογενειών αυτών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια της εκπαίδευσής τους, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Η πρωτοβουλία αυτή στόχο έχει να στηρίξει τους μαθητές που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να παραμείνουν σε επαφή με το σχολικό τους περιβάλλον και να μην χάσουν τη σημαντική αυτή περίοδο της εκπαίδευσής τους. Οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σχολεία που συμμετέχουν, τα οποία περιλαμβάνουν το 4ο Νηπιαγωγείο, το 7ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό, το 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, εξέφρασε την αλληλεγγύη της πόλης προς τους Σαντορινιούς πολίτες που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αναφέροντας ότι η Αγία Παρασκευή έχει πάντα στενούς δεσμούς με τη Σαντορίνη και ότι η τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Με αλληλεγγύη, όπως οφείλουμε, θα παραμείνουμε στο πλευρό τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης.

Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τις οικογένειες που πλήττονται από την σεισμική κρίση και προσφέρει στα παιδιά τους τις δυνατότητες να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Καταγγελίες-φωτιά: «200 κενά, άρνηση αδειών και απλήρωτο έργο στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής»
Σφοδρές καταγγελίες από τον Σύλλογο «Σωκράτης»: Εκατοντάδες κενά, αρνήσεις αδειών και απλήρωτο διοικητικό έργο στη ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
Καταγγελίες-φωτιά: «200 κενά, άρνηση αδειών και απλήρωτο έργο στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής»
μασκ
11χρονος μαθητής σήκωσε πλακάτ για να βρει γαμπρό στη δασκάλα του κατά τη διάρκεια αγώνα (Βίντεο)
Ένας 11χρονος «έκλεψε» την παράσταση στον αγώνα Προμηθέα – Ολυμπιακού
11χρονος μαθητής σήκωσε πλακάτ για να βρει γαμπρό στη δασκάλα του κατά τη διάρκεια αγώνα (Βίντεο)