DYPA katartisi
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμπλήρωση μελών στο μητρώο αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τις εκπαιδευτικές μονάδες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ανά κλάδο και ειδικότητα σε γεωγραφικές περιοχές που εξαντλήθηκαν οι πίνακες κατάταξης.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 23:59.

Σκοπός είναι η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ με έκτακτο προσωπικό: αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιους, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως ένα διδακτικό έτος, σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/metroo-anapleroton-kai-oromisthion-ekpaideutikon-tes-dupa

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιλέγουν «Σύνδεση με OAuth 2.0 TAXISNET» και καταχωρούν τους προσωπικούς τους κωδικούς στο TAXISNET.

Η διαδρομή είναι η ακόλουθη: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες εκπαίδευσης → Μητρώο αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ.

Η ΔΥΠΑ λειτουργεί 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) Μαθητείας.

Οι ΕΠΑΣ προσφέρουν μεταγυμνασιακή επαγγελματική εκπαίδευση σε 37 ειδικότητες αιχμής στην αγορά εργασίας και ακολουθούν το δυικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στη σχολή με πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training), με αμοιβή και ασφάλιση. Οι ΕΠΑΣ απευθύνονται σε νέους, ηλικίας 15-29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ποσοστό 77% των αποφοίτων βρίσκει δουλειά σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, μετά την αποφοίτηση.

Οι ΠΕΠΑΣ απευθύνονται σε αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης άνω των 18 ετών και προσφέρουν σπουδές με αμοιβή και ασφάλιση σε τρεις ειδικότητες του τουρισμού και της φιλοξενίας.

H ΔΥΠΑ διαδραματίζει βασικό ρόλο και στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, με 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) για πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών, με 41 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και με αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

Επίσης, η ΔΥΠΑ λειτουργεί έξι Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), μία Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ στην Αθήνα και ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τις ΕΠΑΣ, τις ΠΕΠΑΣ και τις ΣΑΕΚ, στη διεύθυνση: https://schools.dypa.gov.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Trump
Τραμπ προαναγγέλλει «ολοκληρωτική καταστροφή» στο Ιράν – Η Μέση Ανατολή σε κόκκινο συναγερμό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποιεί για «ολοκληρωτική καταστροφή» σε νέους στόχους, κατηγορώντας την Τεχεράνη για «κακή συμπεριφορά»
Τραμπ προαναγγέλλει «ολοκληρωτική καταστροφή» στο Ιράν – Η Μέση Ανατολή σε κόκκινο συναγερμό
molyvi_tetradio.jpg
Μην βασίζεστε μόνο σε κινητό και υπολογιστή: Τι πρέπει να έχετε σε έντυπη μορφή στο σπίτι
Ένα απλό «έντυπο δίχτυ ασφαλείας» μπορεί να σας σώσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις
Μην βασίζεστε μόνο σε κινητό και υπολογιστή: Τι πρέπει να έχετε σε έντυπη μορφή στο σπίτι
malware-android.jpg
Συναγερμός για χρήστες Android: Νέο AI-malware «καρφώνεται» στη συσκευή και καταγράφει οθόνες
Το PromptSpy, το πρώτο κακόβουλο λογισμικό που εκμεταλλεύεται γενετική τεχνητή νοημοσύνη, παρακολουθεί τη δραστηριότητα και μπλοκάρει την...
Συναγερμός για χρήστες Android: Νέο AI-malware «καρφώνεται» στη συσκευή και καταγράφει οθόνες