Μηχανογραφικό 2025: Ανακάλυψε τι θα σπουδάσεις - Δράση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Η δράση αυτή επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Απριλίου, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών Λυκείου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2025, διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Βρες τι θα Σπουδάσεις», με στόχο την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα τμήματα, τα προγράμματα σπουδών, καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει το ίδρυμα.

Η δράση αυτή επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Απριλίου, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των «OPEN DAYS», οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και να γνωρίσουν από κοντά τα τμήματα και τις σχολές του Ιδρύματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε φοιτητικές ομάδες και εργαστήρια, ενώ μέλη του διοικητικού προσωπικού θα αναλάβουν να ξεναγήσουν τους μαθητές, προσφέροντας τους μια «γεύση» από τη φοιτητική ζωή.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μαθητές/μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις των τμημάτων και σχολών από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου. Οι μαθητές θα ζήσουν την εμπειρία μιας ημέρας ως φοιτητές, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις επιλογές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο και τα προγράμματα σπουδών που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα φιλοξενήσει τη δράση αυτή σε όλα τα κτήρια που εδρεύει, και καλεί τις σχολικές μονάδες της περιοχής και άλλων περιοχών να δηλώσουν συμμετοχή και να ενισχύσουν την εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία. Παράλληλα, οι φοιτητικές ομάδες και οι σύλλογοι της Ολιστικής Μέριμνας θα οργανώσουν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, δημιουργώντας έναν εορταστικό και ευχάριστο κλίμα για τους επισκέπτες, ενώ ενισχύεται η αλληλεπίδραση με το φοιτητικό δυναμικό του Ιδρύματος.

Η δράση «Βρες τι θα Σπουδάσεις» είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με το ακαδημαϊκό περιβάλλον, να εξερευνήσουν τις επιλογές τους και να ανακαλύψουν τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν στην πορεία τους για την ανώτατη εκπαίδευση. Η συμμετοχή στη δράση μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πιο ενημερωμένων και αποφασιστικών μαθητών για τις μελλοντικές τους σπουδές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

το CineDoc και το Πάντειο Πανεπιστήμιο διοργανώνουν μια ειδική προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «ΛΟ» του Θανάση Βασιλείου
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «ΛΟ» του Θανάση Βασιλείου
Με αφορμή τη συμπλήρωση 59 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, το CineDoc και το Πάντειο Πανεπιστήμιο παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «ΛΟ» του Θανάση Βασιλείου