Αναδρομικά για 700.000 συνταξιούχους: Πώς το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ ξεκλειδώνει ποσά έως 12.000 ευρώ

Εκπαίδευση 0

Κ. Πιερρακάκης: Αυτές είναι οι τρεις ψηφιακές πρωτοβουλίες μας για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

pierrakakis
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής

Σήμερα, στη δεύτερη ημέρα στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στη Βαρσοβία, το θέμα ήταν ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής στη βάση αξιόπιστων δεδομένων.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε σε τρεις ψηφιακές πρωτοβουλίες «που σχεδιάζονται με τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό στο επίκεντρο»

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας:

Πρώτον, στην ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος MySchool που θα οδηγήσει σε κατάργηση της παράλληλης εκτύπωσης χαρτιού και σε ακόμα πιο ορθές αποτυπώσεις της δραστηριότητας στο σχολείο.

Δεύτερον, στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, το οποίο αναδεικνύεται ως ενδιαφέρον case study σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχοντας μάλιστα ενσωματώσει την Νοηματική Γλώσσα για όλα τα μαθήματα, το Ψηφιακό Φροντιστήριο συνιστά παράδειγμα τεχνολογίας που ενδυναμώνει τον μαθητή.

Τέλος, ενισχύεται η Ειδική Αγωγή με νέο ψηφιακό σύστημα για τα 80 Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) ώστε να είναι ταχύτερες και να πληρούν τα ίδια κριτήρια όλες οι αξιολογήσεις για παιδιά που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές προκλήσεις.

Η τεχνολογία συνιστά μέσο για να εξασφαλίζουμε τη συμπερίληψη και την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, ώστε καθημερινά να χτίζουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που σέβεται κάθε προσωπικότητα, εξελίσσει τις δυνατότητες όλων και παρέχει ίσες ευκαιρίες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση