makri
Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική. Η έρευνα θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών των σχολικών μονάδων

Από τις 17 Μαρτίου έως 11 Απριλίου 2025 θα διεξαχθεί η νέα  Διεθνής Έρευνα PISA (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Αυτό αναφέρει η σχετική εγκύκλιος που δημοσιοποίησε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή

Οπως αναφέρει η εγκύκλιος, η έρευνα διεξάγεται σε 90 χώρες περίπου και διερευνά κατά πόσον οι γνώσεις και οι δεξιότητες που διαθέτουν οι 15χρονοι μαθητές, σε κάθε χώρα, τους επιτρέπουν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες.

Τα γνωστικά πεδία που διερευνώνται είναι οι Φυσικές Επιστήμες, η Κατανόηση Κειμένου, τα Μαθηματικά και το επιπλέον πεδίο: Μαθαίνοντας για έναν Ψηφιακό Κόσμο. Επίσης, η Ελλάδα θα συμμετάσχει και στη νέα έρευνα του PISA «Αξιολόγηση στην Ξένη Γλώσσα - αγγλικά (FLA)», της οποίας η πρώτη διεξαγωγή θα γίνει στο PISA 2025.

Στη χώρα μας η Κύρια Εφαρμογή της έρευνας PISA 2025 θα πραγματοποιηθεί από 17 Μαρτίου έως 11 Απριλίου 2025 και θα συμμετάσχουν 245 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια από όλη την Ελλάδα, τα οποία αναγράφονται στον συνημμένο πίνακα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αντικατάσταση ενός σχολείου με κάποιο από τα 490 αναπληρωματικά του αντίστοιχου συνημμένου πίνακα. Τα σχολεία έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική. Η έρευνα, η οποία αποτελείται από ένα Γνωστικό Τεστ και ένα Ερωτηματολόγιο, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών των σχολικών μονάδων.

Το ΙΕΠ θα διαφυλάξει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των μαθητών που θα πάρουν μέρος στην έρευνα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 παρ. 1 περ. γ & ε και 9 παρ. 2 περ. ζ του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.

Δείτε όλη την εγκύκλιο

Δείτε τα 490 σχολεία (245 κύρια και 245 αναπληρωματικά) όπου θα διεξαχθεί η έρευνα PISA 2025

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Kontra24: Περιπολικό στο στούντιό του μετά τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου (Video)
Σάλος στο Kontra24 - Περιπολικό της ΕΛΑΣ έξω από το στούντιο μετά τις καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για απειλές από τον Ξυλούρη
Kontra24: Περιπολικό στο στούντιό του μετά τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου (Video)
μεντιουμ
Πόσο αξιόπιστοι είναι όσοι «προβλέπουν» το μέλλον; Ο Economist και οι 9 μεγάλες προβλέψεις που δοκιμάζουν το 2026
Οι υπερ-προγνώστες της Good Judgment έπεσαν μέσα στις περισσότερες εκτιμήσεις για το 2025 και καταθέτουν τις τολμηρές, ποσοτικοποιημένες προβλέψεις...
Πόσο αξιόπιστοι είναι όσοι «προβλέπουν» το μέλλον; Ο Economist και οι 9 μεγάλες προβλέψεις που δοκιμάζουν το 2026
σπερμα
Τραγωδία στην Ελλάδα από γονιδιακή μετάλλαξη Δανού δότη – Ένα παιδί νεκρό
Επικίνδυνο γονίδιο εντοπίστηκε σε 18 παιδιά – Οι επιστήμονες καλούν σε τακτικούς προληπτικούς ελέγχους
Τραγωδία στην Ελλάδα από γονιδιακή μετάλλαξη Δανού δότη – Ένα παιδί νεκρό