konteiner
Χρήματα για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων δεν διατίθενται, ενώ οι υπάρχοντες πόροι κατευθύνονται σε «ανταποδοτικά» έργα, αφήνοντας τη δημόσια εκπαίδευση σε δεύτερη μοίρα

Η κατάσταση στο Γενικό Λύκειο Αγρού της Κέρκυρας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των γονέων και μαθητών, αλλά η ίδια η πραγματικότητα που βιώνει η σχολική κοινότητα είναι αποκαρδιωτική.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις κινητοποιήσεις στο ΓΕΛ Αγρού

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών του ΓΕΛ Αγρού, αφού η κατάσταση στο σχολείο έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Από τη μια η κατάσταση με το κτίριο του σχολείου και την ύπαρξη 6 κοντέινερ, για τα οποία η κυβέρνηση με το Δήμο πετούν το μπαλάκι των ευθυνών, ο ένας στον άλλον. Τα κοντέινερ βρίσκονται εκεί 18 χρόνια, ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!!! Κυβέρνηση, υπουργείο και τοπική διοίκηση αποποιούνται τις ευθύνες που έχουν, μια και οι μεν, δε δίνουν κονδύλια για τη δημιουργία σχολείων, ενώ οι άλλοι, κονδύλια που ήδη έχουν προτιμούν να τα δώσουν σε κάτι πιο ανταποδοτικό, από τη δημιουργία σχολείων, αφού στη λογική κόστους – οφέλους, που όλοι οι παραπάνω, έχουν στο μυαλό τους, δε χωράει η δημόσια εκπαίδευση.

Από την άλλη μεριά, το σχολείο βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, αφού έχει να πάρει χρήματα από το Δήμο εδώ και 8 μήνες (μόλις σήμερα το απόγευμα μπήκαν τα πρώτα χρήματα), με αποτέλεσμα να του λείπουν ακόμα και τα βασικά. Ο Δήμος με διάφορες δικαιολογίες και κωλυσιεργώντας, δεν έχει δώσει ποτέ ένα ευρώ στα σχολεία του Βορρά, ενώ είχε διαβεβαιώσει τους φορείς που διαμαρτυρήθηκαν, ότι τα χρήματα θα πιστωθούν πριν τα Χριστούγεννα!

Η ΕΛΜΕ είχε προειδοποιήσει και με ανακοίνωση που είχε εκδώσει, αλλά και με παρέμβαση που είχε κάνει στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, για τον κίνδυνο που υπάρχει, μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών στους μικρούς δήμους. Είναι αναγκαίο να φτάσουν όσα χρήματα χρειάζονται στο σχολείο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχει.

Άραγε πότε θα φτάσουν αυτές οι δόσεις για τα σχολεία που δίνονται από το Υπουργείο; Γιατί οι δόσεις για τα σχολεία έρχονται... Απλά δε φτάνουν στα σχολεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί:

·Να φύγουν τώρα τα κοντέινερ και να αντικατασταθούν με κανονικές αίθουσες

·Να δοθούν όσα χρήματα χρειάζονται τα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας

·Επαναφορά όλων των σχολικών επιτροπών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή εκπαίδευση καλλιτεχνών μέσω του προγράμματος WALC
Δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την περιπατητική τέχνη και τη σχέση της με τις τοπικές κοινωνίες
Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή εκπαίδευση καλλιτεχνών μέσω του προγράμματος WALC
καισιαριανη
Αυθεντικές οι φωτογραφίες των εκτελέσεων στην Καισαριανή – Τις αγοράζει το Υπουργείο Πολιτισμού
Η συλλογή–ντοκουμέντο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται επίσημα μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς
Αυθεντικές οι φωτογραφίες των εκτελέσεων στην Καισαριανή – Τις αγοράζει το Υπουργείο Πολιτισμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Παράταση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια στους πληγέντες των Τεμπών
Τέμπη: Παρατείνονται έως το 2027 τα μέτρα στήριξης για την εισαγωγή πληγέντων στα Πανεπιστήμια
Πανελλήνιες 2026: Παράταση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια στους πληγέντες των Τεμπών