konteiner
Χρήματα για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων δεν διατίθενται, ενώ οι υπάρχοντες πόροι κατευθύνονται σε «ανταποδοτικά» έργα, αφήνοντας τη δημόσια εκπαίδευση σε δεύτερη μοίρα

Η κατάσταση στο Γενικό Λύκειο Αγρού της Κέρκυρας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των γονέων και μαθητών, αλλά η ίδια η πραγματικότητα που βιώνει η σχολική κοινότητα είναι αποκαρδιωτική.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις κινητοποιήσεις στο ΓΕΛ Αγρού

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών του ΓΕΛ Αγρού, αφού η κατάσταση στο σχολείο έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Από τη μια η κατάσταση με το κτίριο του σχολείου και την ύπαρξη 6 κοντέινερ, για τα οποία η κυβέρνηση με το Δήμο πετούν το μπαλάκι των ευθυνών, ο ένας στον άλλον. Τα κοντέινερ βρίσκονται εκεί 18 χρόνια, ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!!! Κυβέρνηση, υπουργείο και τοπική διοίκηση αποποιούνται τις ευθύνες που έχουν, μια και οι μεν, δε δίνουν κονδύλια για τη δημιουργία σχολείων, ενώ οι άλλοι, κονδύλια που ήδη έχουν προτιμούν να τα δώσουν σε κάτι πιο ανταποδοτικό, από τη δημιουργία σχολείων, αφού στη λογική κόστους – οφέλους, που όλοι οι παραπάνω, έχουν στο μυαλό τους, δε χωράει η δημόσια εκπαίδευση.

Από την άλλη μεριά, το σχολείο βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, αφού έχει να πάρει χρήματα από το Δήμο εδώ και 8 μήνες (μόλις σήμερα το απόγευμα μπήκαν τα πρώτα χρήματα), με αποτέλεσμα να του λείπουν ακόμα και τα βασικά. Ο Δήμος με διάφορες δικαιολογίες και κωλυσιεργώντας, δεν έχει δώσει ποτέ ένα ευρώ στα σχολεία του Βορρά, ενώ είχε διαβεβαιώσει τους φορείς που διαμαρτυρήθηκαν, ότι τα χρήματα θα πιστωθούν πριν τα Χριστούγεννα!

Η ΕΛΜΕ είχε προειδοποιήσει και με ανακοίνωση που είχε εκδώσει, αλλά και με παρέμβαση που είχε κάνει στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, για τον κίνδυνο που υπάρχει, μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών στους μικρούς δήμους. Είναι αναγκαίο να φτάσουν όσα χρήματα χρειάζονται στο σχολείο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχει.

Άραγε πότε θα φτάσουν αυτές οι δόσεις για τα σχολεία που δίνονται από το Υπουργείο; Γιατί οι δόσεις για τα σχολεία έρχονται... Απλά δε φτάνουν στα σχολεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί:

·Να φύγουν τώρα τα κοντέινερ και να αντικατασταθούν με κανονικές αίθουσες

·Να δοθούν όσα χρήματα χρειάζονται τα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας

·Επαναφορά όλων των σχολικών επιτροπών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές

Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karkinos-sto-stoma.jpg
Πως αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος ακόμη και με ένα ποτό την ημέρα
Ακόμη και η φαινομενικά "αθώα" κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του στόματος.
Πως αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος ακόμη και με ένα ποτό την ημέρα
anapsiktika-diaitis-650-antigrafi-1200x6301200630.jpg
Πόσο κοστίζει στην υγεία σου ένα ανθρακούχο αναψυκτικό;
Μια μεγάλη επιστημονική έρευνα προσπάθησε να απαντήσει σε ένα ερώτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους: πόσο επηρεάζουν την ποιότητα και τη...
Πόσο κοστίζει στην υγεία σου ένα ανθρακούχο αναψυκτικό;