Thumbnail
Οι επιμορφώσεις να γίνονται εντός ωραρίου από το Υπουργείο και τους φορείς του

επιμορφώσεις να γίνονται εντός ωραρίου από το Υπουργείο και τους φορείς του ζητάει η Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας με ανακοίνωσή της.  Σε περίπτωση που γίνονται κάποιες εκτός ωραρίου, για λόγους ανωτέρας βίας, να προβλέπεται αποζημίωση για όσους τις παρακολουθούν που να είναι γνωστή εκ των προτέρων και να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ διαφωνεί με την υποκατάσταση του Υπουργείου από φορείς για θέματα επιμόρφωσης που σχετίζονται με τη διδασκαλία και τη λειτουργία των σχολείων.

Η ανακοίνωση της Α – Γ ΕΛΜΕ Β ΑΘΗΝΑΣ

Σχετικά με τις επιμορφώσεις των συναδέλφων
 
Το Δ.Σ. της Α - Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας απαιτεί οι επιμορφώσεις να γίνονται εντός ωραρίου από το Υπουργείο και τους φορείς του. Σε περίπτωση που γίνονται κάποιες εκτός ωραρίου, για λόγους ανωτέρας βίας, να προβλέπεται αποζημίωση για όσους τις παρακολουθούν που να είναι γνωστή εκ των προτέρων και να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Ως Δ.Σ. διαφωνούμε με την υποκατάσταση του Υπουργείου από φορείς για θέματα επιμόρφωσης που σχετίζονται με τη διδασκαλία και τη λειτουργία των σχολείων.

Ζητάμε από τους σχολικούς συμβούλους και όλους όσους έχουν θεσμοθετημένη θέση να προτάσσουν την επιμόρφωση μέσα από την επίσημη δίοδο του Υπουργείου. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που έχουν αυτές τις θέσεις. Εφόσον δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, εκφράζουμε ως Δ.Σ. τη διαφωνία μας και καλούμε τους συναδέλφους να στέλνουν απαντητικό μήνυμα στις προσκλήσεις και να ζητούν την υλοποίηση τους από φορείς του Υπουργείου, εντός εργασιακού ωραρίου, ή σε έκτακτες περιπτώσεις εκτός με αποζημίωση που να είναι γνωστή εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος                Για το Δ.Σ.        Ο Γ. Γραμματέας
Δ. Προβής                                   Η. Παπαχατζής
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Σχολεία με κενά πριν τις μεταθέσεις: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Α΄ Αθήνας
Μεταθέσεις 2026: Πίνακας της Α΄ Αθήνας δείχνει δεκάδες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας Τάκη Ρουμπή
Σχολεία με κενά πριν τις μεταθέσεις: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Α΄ Αθήνας
ΔΑΚΕ
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ
Η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει «κομματική μονοκρατορία» και αμφισβητεί τον ρόλο του ΠΑΜΕ ως «θεματοφύλακα της συνδικαλιστικής συνέπειας»
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ
velopoulos
Επιμένει στις δηλώσεις για τη Χούντα ο Βελόπουλος: «Τι σχέση έχουν τα πετρέλαια με τη δημοκρατία;»
«Μόνο στην επταετία έγινε οργανωμένη δουλειά με τα πετρέλαια» - «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δημοκράτης;»
Επιμένει στις δηλώσεις για τη Χούντα ο Βελόπουλος: «Τι σχέση έχουν τα πετρέλαια με τη δημοκρατία;»