καλοριφέρ
Τα παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα τους με κουβέρτες, ενώ τα κρυολογήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο

Η έλλειψη θέρμανσης στο Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου έχει προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες για μαθητές και καθηγητές, με την κατάσταση να ταλαιπωρεί την εκπαιδευτική κοινότητα για μήνες.

Τα παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα τους με κουβέρτες, ενώ τα κρυολογήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο. Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί προσωρινά η κατάσταση, το σχολείο αναγκάστηκε να λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση για τέσσερις ημέρες, ενώ σήμερα, Δευτέρα, η λειτουργία του έχει αποκατασταθεί εν μέρει, με τη μεταφορά 100 από τους 165 μαθητές στο παράρτημα του σχολείου, το οποίο διαθέτει κεντρική θέρμανση.

Η προσωρινή λύση στο παράρτημα του σχολείου, αν και καλύτερη από την κατάσταση του κεντρικού κτιρίου που θερμαίνεται αποκλειστικά με κλιματιστικά, δεν μπορεί να είναι μόνιμη λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του παραρτήματος. Οι μαθητές είναι «στοιβαγμένοι», όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, και αυτό καθιστά τη λύση αυτή προσωρινή.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, οι αντλίες θερμότητας για το λεβητοστάσιο, που εξυπηρετεί και το 2ο Γυμνάσιο, αναμένονται εντός της εβδομάδας και αναμένεται να αρχίσει η τοποθέτησή τους.

Η αποκατάσταση της θέρμανσης αναμένεται να γίνει σύντομα, ωστόσο, ο δήμαρχος τόνισε ότι η καθυστέρηση προήλθε από τον συνδυασμό γραφειοκρατικών διαδικασιών και της ανάγκης αντικατάστασης του χαλασμένου λέβητα, που συνέβη τον Νοέμβριο.

Το πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολείο έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες για την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ οι μαθητές και οι καθηγητές καλούνται να υπομείνουν αυτές τις συνθήκες μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, αλλά η προσωρινή λύση του παραρτήματος παραμένει ένας αγώνας υπομονής για όλους τους εμπλεκόμενους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeioeksoterikon.jpg
Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη
Συναγερμός στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη
Γιώργος Καλαντζής ( Γ.Γ. Θρησκευμάτων)
Γιώργος Καλαντζής (Γ.Γ. Θρησκευμάτων): «Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό στο Τέμενος Ξάνθης»
«Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τους μουσουλμάνους της» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας
Γιώργος Καλαντζής (Γ.Γ. Θρησκευμάτων): «Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό στο Τέμενος Ξάνθης»
Αεροπλανοφόρο ΗΠΑ
Ιράν: Προ των πυλών χτύπημα των ΗΠΑ - Ενεργοποιήθηκαν οι πύραυλοι Patriot στα Χανιά
Παγκόσμιος τρόμος για ολοκληρωτικό πόλεμο μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ – Μαζική αποχώρηση διπλωματών από το Ισραήλ, σε θέση μάχης το αεροπλανοφόρο USS...
Ιράν: Προ των πυλών χτύπημα των ΗΠΑ - Ενεργοποιήθηκαν οι πύραυλοι Patriot στα Χανιά
Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μύρινας στη Λήμνο
Λήμνος: Στο «στόχαστρο» του Εισαγγελέα οι μαθητές για τα Τέμπη
Εισαγγελέας στα σχολεία για τις κινητοποιήσεις των Τεμπών - «Δεν είναι εγκληματίες οι μαθητές» καταγγέλλουν ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικοί
Λήμνος: Στο «στόχαστρο» του Εισαγγελέα οι μαθητές για τα Τέμπη