ΑΣΠΑΤΙΕ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πτώση οροφής στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Ένα νέο ατυχές περιστατικό σημειώθηκε στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), προχθές το μεσημέρι.

Η έντονη βροχόπτωση, πέρα από τη διάβρωση της οροφής και την πτώση σοβά, προκάλεσε πλημμύρα στους χώρους της σχολής, με τα νερά να κατακλύζουν την αίθουσα και να οδηγούν στον τραυματισμό καθηγητή, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Ο καθηγητής, ο οποίος γλίστρησε στα νερά που πλημμύρισαν τον χώρο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς, η υγεία του είναι καλή και δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Ωστόσο, το γεγονός αποτυπώνει την κατάσταση των πανεπιστημιακών υποδομών και η έλλειψη βασικών μέτρων συντήρησης και ασφάλειας.

Στην καταγγελία τους οι φοιτητές τονίζουν πως δεν πρόλαβε να μπει η νέα χρονιά και «γίναμε πάλι μάρτυρες της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Η σχολή κυριολεκτικά "πνίγηκε" στα νερά, τα οποία κατέκλυσαν αίθουσες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να μαζεύουν τα νερά με κουβάδες» και προσθέτουν ότι «βλέπουμε το πως με μια βροχή πλημμυρίζουν αίθουσες, καταστρέφεται εξοπλισμός και δεν υπάρχει καμία συνθήκη ασφαλείας και υγιεινής για φοιτητές και εργαζόμενους».

Υπογραμμίζουν μάλιστα «το απαράδεκτο γεγονός ότι οι υποδομές της σχολής μας έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, φτάνοντας στο τραγικό σημείο ένας καθηγητής μας σήμερα να οδηγείται στο νοσοκομείο επειδή γλίστρησε από τα νερά» και επισημαίνουν πως η όλη κατάσταση είναι «απόρροια της υποχρηματοδότησης των σχολών μας, της πολιτικής που θεωρεί κόστος την ασφάλεια των φοιτητών και εργαζόμενων».

Και ξεκαθαρίζουν πως «την στιγμή που περνάνε εκατομμύρια μπροστά από τα μάτια μας για ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, για πολεμικό εξοπλισμό και συνολικότερα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους που διεξάγονται, οι ανάγκες μας για άλλη μια φορά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα». Γι αυτό και απαιτούν να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της σχολής.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άνδρας περπατάει με βαλίτσα στο χέρι σε νησί
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
Δήμοι των Κυκλάδων προχωρούν σε μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις για μόνιμες λύσεις απέναντι στο υψηλό κόστος διαβίωσης
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
ρομποτικη
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026
«Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, χαιρέτισε τη μεγάλη διάκριση της ομάδας, τονίζοντας ότι η 1η θέση...
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026
απθ
ΑΠΘ: Σπάνια τεκμήρια για Αριστοτέλη και Γαληνό στο Aristotle Innovation Forum
Σπάνια τεκμήρια για τον Αριστοτέλη και τον Γαληνό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα εκτεθούν στο πλαίσιο του Aristotle Innovation Forum
ΑΠΘ: Σπάνια τεκμήρια για Αριστοτέλη και Γαληνό στο Aristotle Innovation Forum