ατμ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η νέα ρύθμιση θα πλήξει όσους προσλαμβάνονται από τα μέσα Δεκεμβρίου κάθε σχολικού έτους, οι οποίοι δεν θα προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την απόφαση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αυξήσει τον απαιτούμενο ετήσιο αριθμό ενσήμων για τη διασφάλιση του επιδόματος ανεργίας στους εκπαιδευτικούς, από 125 σε 175, αποκλείοντας χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους.

Η νέα ρύθμιση θα πλήξει όσους προσλαμβάνονται από τα μέσα Δεκεμβρίου κάθε σχολικού έτους, οι οποίοι δεν θα προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.

Το Δίκτυο τονίζει ότι η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με τις ήδη δύσκολες συνθήκες εργασίας και τα χαμηλά εισοδήματα, θα εξοντώσει οικονομικά πολλές οικογένειες αναπληρωτών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πρόθεση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αυξήσει τον απαιτούμενο ετήσιο αριθμό των ενσήμων σε 175 (από 125) για τη διασφάλιση του επιδόματος ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες, αποκλείει από το δικαίωμα αυτό χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Κι αυτό διότι, όσοι αναπληρωτές συνάδελφοι προσλαμβάνονται από τα μέσα Δεκεμβρίου κάθε σχολικού έτους, δε θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τα 175 ένσημα που πλέον απαιτούνται. Η ρύθμιση αυτή που αφορά των σύνολο των εργαζομένων θα εφαρμοστεί πιλοτικά για φέτος, ωστόσο αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ψηφιστεί με νομοθετική πρωτοβουλία και σκοπό την καθολική εφαρμογή της.

Πέρα από τους μισθούς φτώχειας, την ακρίβεια στο κόστος διαβίωσης, στη στέγη, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α. η Κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να περιορίσει δραστικά και τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας, εξοντώνοντας οικονομικά χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους και τις οικογένειές τους.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. απαιτούμε:

  • Από το Υπουργείο Εργασίας να ΜΗΝ προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση καθώς το επίδομα ανεργίας είναι ζήτημα επιβίωσης για χιλιάδες συναδέλφους στην Εκπαίδευση.
  • Τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση στο ζήτημα.
  • Η ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα σε όλα τα επίπεδα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Χαλάνδρι: Σφοδρή επίθεση της ΔΑΚΕ σε «αριστερές παρατάξεις» για στοχοποίηση Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου
«Πρώτα αποφάσισαν ότι είναι ένοχη και μετά θυμήθηκαν να την ακούσουν» σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί
Χαλάνδρι: Σφοδρή επίθεση της ΔΑΚΕ σε «αριστερές παρατάξεις» για στοχοποίηση Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Σε εξέλιξη οι συνεντεύξεις για τα προγράμματα ηγεσίας μαθητών
Μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα πρωτοποριακά προγράμματα ηγεσίας του ΠΑΜΑΚ
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Σε εξέλιξη οι συνεντεύξεις για τα προγράμματα ηγεσίας μαθητών