Έρευνα για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση: Συνεργασία ΙΕΠ και πανεπιστημίου Θεσσαλίας
«Διενέργεια ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας με στόχο την αποτύπωση των αναγκών και την ανάδειξη σημαντικών διαστάσεων της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο σχεδιασμού πολιτικών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υλοποιεί έργο έρευνας με στόχο την αποτύπωση των αναγκών και την ανάδειξη σημαντικών διαστάσεων της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προτάσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες, βάσει επιστημονικών δεδομένων και καλών πρακτικών από διεθνή εκπαιδευτικά συστήματα. Με το έργο αυτό επιδιώκεται η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης καθώς και η ενίσχυση συμμετοχής και ένταξης όλων των μαθητών/τριών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση εκπαιδευτικών πολιτικών, συμβάλλοντας στη διαρκή βελτίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Περισσότερα εδώ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

14ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
Αιγάλεω: Μαθητές «στοιβαγμένοι» με γυψοσανίδες σε ένα σχολείο-φάντασμα
«Αν τραυματιστεί παιδί, η ευθύνη θα είναι ονομαστική» - Σε οριακό σημείο η κατάσταση στο 9ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
Αιγάλεω: Μαθητές «στοιβαγμένοι» με γυψοσανίδες σε ένα σχολείο-φάντασμα
Δορυφορική εικόνα του ρέματος που καταλήγει στην οδό Λόρδου Βύρωνος (απεικονίζεται με κυανή γραμμή), καθώς και του αλλουβιακού ριπιδίου που έχει σχηματίσει (με ροζ σκιαγράφηση).
Έρευνα ΕΚΠΑ: Τι προκάλεσε την πλημμύρα στην Άνω Γλυφάδα
Η έρευνα της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων ΕΚΠΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία πρέπει να μάθει να ζει με τις...
Έρευνα ΕΚΠΑ: Τι προκάλεσε την πλημμύρα στην Άνω Γλυφάδα