Έρευνα για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση: Συνεργασία ΙΕΠ και πανεπιστημίου Θεσσαλίας
«Διενέργεια ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας με στόχο την αποτύπωση των αναγκών και την ανάδειξη σημαντικών διαστάσεων της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο σχεδιασμού πολιτικών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υλοποιεί έργο έρευνας με στόχο την αποτύπωση των αναγκών και την ανάδειξη σημαντικών διαστάσεων της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προτάσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες, βάσει επιστημονικών δεδομένων και καλών πρακτικών από διεθνή εκπαιδευτικά συστήματα. Με το έργο αυτό επιδιώκεται η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης καθώς και η ενίσχυση συμμετοχής και ένταξης όλων των μαθητών/τριών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση εκπαιδευτικών πολιτικών, συμβάλλοντας στη διαρκή βελτίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Περισσότερα εδώ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βραβείο στο περιοδικό Όνειρα Ψυχών
Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών»
Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: Βράβευση του διασχολικού μαθητικού περιοδικού «Όνειρα Ψυχών»
camera_1.jpg
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά που να δικαιολογούν την τοποθέτηση»
Αντιδράσεις για τη βιντεοεπιτήρηση σε σχολεία: «Δημιουργεί αίσθημα συνεχούς ελέγχου»
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά που να δικαιολογούν την τοποθέτηση»