parastasi
Μαθητές και καθηγητές γράφουν, σκηνοθετούν και παίζουν μαζί το «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο»

Οι μαθητές συνέλαβαν την ιδέα του έργου. Το σενάριο γράφτηκε μέσα στο καλοκαίρι από έναν μαθητή κι έναν καθηγητή. Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι πρόβες. Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων ασχολήθηκαν ενεργά: Στη μουσική, στα σκηνικά, στα κοστούμια, στο μακιγιάζ. Στο παιχνίδι μπήκαν και οι γονείς, οι οποίοι στήριξαν την παραγωγή με κάθε τρόπο. Προϋπολογισμός: μηδέν. Κέφι: άπειρο. Κι έτσι, η ώρα της παράστασης έφτασε! Γιατί το ελληνικό Δημόσιο σχολείο μπορεί.

Η Θεατρική-Μουσική Ομάδα του Βαλλιανείου Λυκείου Κεραμειών παρουσιάζει την παράσταση «ΠΕΦΤΕΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ» την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ».

Στο ξενοδοχείο «Παλέρμο» της ομώνυμης πόλης γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες για την ομιλία της Ραφαέλα Πριμαβέρα, διάσημης ψυχολόγου και ινφλουένσερ. Δύο μυστηριώδεις θάνατοι μέσα στο ξενοδοχείο θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση. Ο δαιμόνιος αστυνόμος Νταμιάνο θα σπεύσει στον τόπο του εγκλήματος για να διαλευκάνει την υπόθεση. Ποιος ευθύνεται για τους θανάτους; Ποιοι άλλοι κινδυνεύουν; Πόσα μυστικά κρύβουν οι θαμώνες και τα στελέχη του ξενοδοχείου; Και… πόσο απέχει το γέλιο από το δάκρυ;  Θα βρεθεί ο δολοφόνος; Μόνο ο Θεός ξέρει… Ξέρει; Οι απαντήσεις… επί σκηνής.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο διάσημο παιχνίδι «παρέας» – η μεταφορά του στη σκηνή υπήρξε ιδέα των μαθητών και γράφτηκε με τη συνεργασία δύο μαθητών και ενός καθηγητή τους. Στην παράσταση παρουσιάζονται ζωντανά τρία αγαπημένα ιταλικά τραγούδια διασκευασμένα στα ελληνικά. Η υλοποίηση της παράστασης είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μαθητών, καθηγητών και γονέων του Σχολείου μας. 

Σύλληψη της ιδέας, πλοκή: Μελίνα Μουσούρη, Ανδρέας Τρίκαρδος (μαθητές της Γ’ Λυκείου)
Σενάριο και σκηνοθεσία: Ανδρέας Τρίκαρδος, Ηλίας Τουμασάτος

Παίζουν και τραγουδούν οι μαθητές (με αλφαβητική σειρά): 

  • Φιλιώ Βαγγελάτου, Νικολά Βιντόνι, Μυρτώ Καγκάδη, Ανδρέας Κουλουμπής, Ξενοφών Κωτούλας, Παναγιώτα Μαρούλη,  Ελένη Μενεγάτου, Ζωή Μεσσολωρά, Νίκη Μεσσολωρά, Μελίνα Μουσούρη, Αλέξης Μουσούρης, Έλντα Μπερέτζα, Μαρίγια Ντεμίχοβα, Εμμέλεια Παντελειού, Αμαλία Πεβεράτου, Κωνσταντίνος Ραυτόπουλος, Σπυριδούλα Σφαέλλου, Ανδρέας Τρίκαρδος, Κωνσταντίνα Χριστοδουλοπούλου.

  • Επιμέλεια τραγουδιών: Γεωργία Μπαλαρά
  • Παίζουν μουσική οι: Γεωργία Μπαλαρά, Νικολά Βιντόνι (πιάνο), Μυρτώ Καγκάδη (κιθάρα), Ξένια Βαγγελάτου (μαντολίνο)
  • Ελληνικοί στίχοι τραγουδιών: Ηλίας Τουμασάτος
  • Κοστούμια – Μακιγιάζ: Σοφία Μοσχοπούλου
  • Τεχνική υποστήριξη ήχου και εικόνας:  Κώστας Τόλης
  • Οργάνωση, υποστήριξη παραγωγής: Τζουλιέτα Μωραΐτη, Ξένια Βαγγελάτου, Άγγελος Μουσούρης.
  • Λήψεις βίντεο: Έλντα Μπερέτζα, Μυρτώ Καγκάδη, Νικολά Βιντόνι
  • Συντονισμός παραγωγής: Χριστόφορος Χριστοφοράτος, διευθυντής ΓΕΛ Κεραμειών

Παρακολουθήστε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Ρωμανός
Νίκος Ρωμανός για την υπόθεση των Αμπελοκήπων: «Δεν έχω καμία σχέση με την έκρηξη»
Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την έκρηξη στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων ο Νίκος Ρωμανός
Νίκος Ρωμανός για την υπόθεση των Αμπελοκήπων: «Δεν έχω καμία σχέση με την έκρηξη»
τηλε
Ψηφιακό αρχείο μαθητή: Ένα διαρκές «κυνήγι» δεξιοτήτων από το νηπιαγωγείο στο μικροσκόπιο των εκπαιδευτικών
Το νέο προαπαιτούμενο για το Πανεπιστήμιο και οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ
Ψηφιακό αρχείο μαθητή: Ένα διαρκές «κυνήγι» δεξιοτήτων από το νηπιαγωγείο στο μικροσκόπιο των εκπαιδευτικών
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Επιμόρφωση επιπέδου ΤΠΕ Β1 και Β2: Ξεκινούν τα προγράμματα για 5.775 εκπαιδευτικούς
Πάνω από 10.000 αιτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με το πρόγραμμα να ενσωματώνει πλέον και την εκπαιδευτική αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Επιμόρφωση επιπέδου ΤΠΕ Β1 και Β2: Ξεκινούν τα προγράμματα για 5.775 εκπαιδευτικούς