ροσο
Το παιδί υπέστη θλαστικά τραύματα στο στήθος και τον ώμο και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου από τον πατέρα του για τις πρώτες βοήθειες και τις εξετάσεις

Το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας και συντήρησης των σχολικών υποδομών.

Ένας 16χρονος μαθητής, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του σχολείου, τραυματίστηκε ελαφρά όταν η μπασκέτα αποκολλήθηκε από τη βάση της και έπεσε πάνω του.

Το παιδί υπέστη θλαστικά τραύματα στο στήθος και τον ώμο και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου από τον πατέρα του για τις πρώτες βοήθειες και τις εξετάσεις.

Ωστόσο, η τραγωδία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο ήταν εκτός λειτουργίας, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις στην ιατρική παρακολούθηση.

Οι γονείς του μαθητή αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ιδιωτική ιατρική φροντίδα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την υπολειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και την αμέλεια της πολιτείας.

Οι γονείς του μαθητή εξετάζουν τη δυνατότητα νομικής δράσης για το ατύχημα και ζητούν να αναληφθούν ευθύνες για την αμέλεια που οδήγησε σε αυτό το επικίνδυνο περιστατικό.

Η έλλειψη συντήρησης των σχολικών υποδομών, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των τελευταίων δεκαετιών που έχουν αφήσει τα σχολεία να λειτουργούν σε ακατάλληλα κτήρια, ενώ την ίδια στιγμή δαπανώνται εκατομμύρια για άλλες προτεραιότητες.

Η ανάγκη για μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση, την υγεία και τη δημιουργία ασφαλών σχολικών υποδομών είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιόνιος Ακαδημία
Ανησυχία φοιτητών - Κίνδυνος εκκένωσης της Κεντρικής Εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους
Ανησυχία φοιτητών - Κίνδυνος εκκένωσης της Κεντρικής Εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
patronp.JPG
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών συμμετείχε ενεργά στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε...

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάτρας
Δίκη για τα Τέμπη
Τέμπη: Χάος στη δίκη – Επίθεση Καρυστιανού στην Πρόεδρο: «Ντροπή σας, συνεχίζετε το μπάζωμα»
Εκρηκτικό το κλίμα στη δίκη για Τέμπη με το «καλημέρα» – Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έτσι θα δικάσουμε; Με αστυνομική φύλαξη πάνω από τους δικηγόρους;»
Τέμπη: Χάος στη δίκη – Επίθεση Καρυστιανού στην Πρόεδρο: «Ντροπή σας, συνεχίζετε το μπάζωμα»