107-synodos-pritaneon
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής υπογραμμίζοντας «στόχος να προσπαθήσουμε μέσα από την συνεργασία παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια».

Οι εργασίες της 107η Σύνοδο των Πρυτάνεων εξελίσσονται στο Μυστρά όπου στο επίκεντρο είναι θεσμικά, οικονομικά και άλλα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής υπογραμμίζοντας «στόχος να προσπαθήσουμε μέσα από την συνεργασία παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια».

Την ίδια στιγμή ο «ερχομός» των ιδιωτικών πανεπιστήμιων φέρνει ανταγωνισμό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον κ. Κατσή να τονίζει «Δε μας φοβίζει ο ανταγωνισμός το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λόγω του σχεδίου του θα έχει μια καλή παρουσίαση και εξέλιξη κυρίως όλα αυτά από τη δική μας απόδοση».

Όσον αφορά τα ερευνητικά έργα ο Πρύτανης σημείωσε «έχουμε 230 ερευνητικά έργα τα οποία καλύπτουν πολλά ελληνικά, διεθνή και ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης έχουμε μόνο θεσμικά ζητήματα που πρέπει να λύσουμε και να βελτιώσουμε και το ζήτημα στελέχωσης από διοικητικούς υπαλλήλους».

Στο πλαίσιο των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός,   απηύθυνε χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας την αξία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Με αναφορές στον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου, επεσήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως η κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό πρόβλημα και οι περιφερειακές ανισότητες, και υπογράμμισε την ανάγκη για ουσιαστική αποκέντρωση και ισόρροπη ανάπτυξη.

107 synodos pritaneon

Καταλυτική ωστόσο είναι και η διασύνδεση των πανεπιστημίων με την κοινωνία, Χαρακτηριστικά τα όσα επεσήμανε ο Δημήτρης Πτωχός 

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στην Περιφέρεια, όπως το δίκτυο Unistarts, ένα δίκτυο επιχειρηματικών κέντρων σε όλες τις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων, το Κέντρο Καινοτομίας, ο Κόμβος Βιοοικονομίας, η επιτελική Δομή Πρόνοιας και το Παρατηρητήριο Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής, που συλλέγει και αναλύει δεδομένα για τη χάραξη στρατηγικών προσαρμογής, ενώ ανέφερε την ανάγκη για εκπαιδευτικά προγράμματα που θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου.

«Τα πανεπιστήμια είναι πύλες γνώσης, εργαστήρια νέων ιδεών και πυλώνες κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας στη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου, βιώσιμου και δημιουργικού μέλλοντος. Κλείνοντας, δήλωσε τη δέσμευση της Περιφέρειας να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ώστε να επιτευχθούν κοινοί στόχοι για την πρόοδο της Πελοποννήσου και της χώρας.

Η Σύνοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που θα συζητήσει τα συμπεράσματα και τις προτάσεις των συμμετεχόντων.

Στη Σύνοδο προεδρεύει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και οι εργασίες πραγματοποιούνται παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρου Βερούτη, Περιφερειακών Συμβούλων και Υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρτα αναπηριας
Έντυπη, ψηφιακή ή πλαστική κάρτας αναπηρίας: Οδηγίες για την αναγνώριση και εξυπηρέτηση
Εγκύκλιος του υπουργείου Οικογένειας για τις μορφές της κάρτας αναπηρίας και τις ενέργειες της πολιτείας
Έντυπη, ψηφιακή ή πλαστική κάρτας αναπηρίας: Οδηγίες για την αναγνώριση και εξυπηρέτηση
syntaxeis_syntaxiodotiko.jpg
Νέα έρευνα: Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους πλησιάζει τη σύνταξη
Η γήρανση του εργατικού δυναμικού αλλάζει την αγορά εργασίας – Οι επιχειρήσεις καλούνται να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους
Νέα έρευνα: Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους πλησιάζει τη σύνταξη
Στρατιωτικές Σχολές 2026
Πανελλήνιες 2026: Αυτές είναι οι 1.517 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές
Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΣΕΙ και τις Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΑΣΜΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2026 - 2027
Πανελλήνιες 2026: Αυτές είναι οι 1.517 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Μόνιμη η ενίσχυση των 300 ευρώ σε συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες – Διευρύνονται οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια