katalipsi
Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τη διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς τα ονόματα των μαθητών, οι οποίοι ήταν μέλη του 15μελούς κατά τη σχολική χρονιά 2023- 2024, καθώς και τα στοιχεία των γονέων τους, για κατάληψη που έγινε τον Φεβρουάριο του 2024

Τη δική της απάντηση για το ζήτημα που προέκυψε με την εισαγγελική παρέμβαση στη μαθητική κατάληψη που έγινε τον περασμένο ...Φεβρουάριο στο  2ο Γυμνάσιο  Καλαμαριάς έδωσε στη Βουλή, όπου κατατέθηκε σχετική ερώτηση, η ΔΔΕ Αν.Θεσσαλονίκης κ.Ζωή Βαζούρα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε τότε από ρεπορτάζ αλλά και από καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμαριάς, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τη διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς τα ονόματα των μαθητών, οι οποίοι ήταν μέλη του 15μελούς κατά τη σχολική χρονιά 2023- 2024, καθώς και τα στοιχεία των γονέων τους, για κατάληψη που έγινε τον Φεβρουάριο του 2024.

Εξω από το σχολείο υπήρχαν μάλιστα γονείς που στήριζαν τα παιδιά στην κατάληψη με αίτημα την αναβάθμιση των σπουδών τους και τις κατάλληλες συνθήκες για την εκπαίδευσή τους.

Η κατάληψη έληξε μετά από δυο ώρες που μπήκε η διευθύντρια στο σχολείο και η ίδια – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- φέρεται να δήλωσε στην εισαγγελία πως τίποτα το μεμπτό δεν έγινε στην κατάληψη. Η εξέλιξη αυτή είχε  προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ το γεγονός αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της πράξης της Εισαγγελίας.

Τι απαντά η ΔΔΕ Αν.Θεσσαλονίκης

δδε1
δδε2

 Δείτε την απάντηση 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026
Επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο – Στόχος η βιωματική ιστορική εκπαίδευση των μαθητών
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026