Thumbnail
Καταγγελία για διώξεις κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τις διώξεις κατά του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ζακύνθου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, μετά από κινητοποίηση ενάντια στις «πειθαρχικές διώξεις και τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης». Η κινητοποίηση αφορούσε την απεργία-αποχή κατά της "αξιολόγησης", και την αντίθεση στα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης.

Η κλήση του Προέδρου για εξηγήσεις συνιστά συνδικαλιστική δίωξη και αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση στην αξιολόγηση και στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. 

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλα τα σωματεία να στηρίξουν τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ζακύνθου και να ενωθούν στον αγώνα για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Αναλυτικά

Καταγγελία του Διευθυντή ΔΕ Ζακύνθου για την δίωξη του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τον ΔΔΕ Ζακύνθου για τις «έγγραφες εξηγήσεις», τις οποίες καλεί τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ζακύνθου να δώσει, μετά από κινητοποίηση που έγινε από τα εκπαιδευτικά σωματεία του νησιού ενάντια στα πειθαρχικά και τις διώξεις εκπαιδευτικών, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου. 

Μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή κατά της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης» και την στήριξη από την ΕΛΜΕ, το ΕΚΖ και τα σωματεία του νησιού στην κινητοποίηση που καλούσε ο ΣΕΠΕ Ζακύνθου, στήνεται ένα σκηνικό αυταρχικής κλιμάκωσης με δικαιολογίες για να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση των εκπαιδευτικών .

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κλήση για «εξηγήσεις» από την ΔΔΕ Ζακύνθου, στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, για προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εκπαιδευτικών και τρομοκράτησή τους, για να μην αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των σχολείων, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, στις σχολικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Φυσικά, η στάση αυτή δεν είναι τυχαία. Η ΔΔΕ Ζακύνθου, όπως και όλοι οι Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης, με ενορχηστρωτή τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, επιλέγουν να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, σέρνοντας σε πειθαρχικά τους εκπαιδευτικούς και για εξηγήσεις τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΖ, επειδή αναδεικνύουν τα σοβαρότατα προβλήματα στα σχολεία, αγωνίζονται για δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Αντί η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της να ασχοληθούν με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία με τις υποδομές, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, διώκουν αυτούς που παλεύουν για τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καλεί όλα τα σωματεία, να σταθούν στο πλευρό του προέδρου της ΕΛΜΕ Ζακύνθου και των εκπαιδευτικών που διώκονται, γιατί το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών μας, μας αφορά άμεσα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Όλοι στον Αγώνα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρήματα, χαρτονομίσματα σε ευρώ
Έως 500€ ενίσχυση για συνταξιούχους: Στο τραπέζι νέο πακέτο μέτρων στήριξης
Διεύρυνση δικαιούχων, αυξημένη «επιταγή ακρίβειας» και αλλαγές στην προσωπική διαφορά εξετάζει η κυβέρνηση
Έως 500€ ενίσχυση για συνταξιούχους: Στο τραπέζι νέο πακέτο μέτρων στήριξης
γαλα
Συναγερμός για βρεφικές τροφές HiPP: Ανάκληση προϊόντων στην Ευρώπη – Τι λέει η εταιρεία για την Ελλάδα
Ίχνη ποντικοφάρμακου σε παρτίδες του εξωτερικού προκαλούν ανησυχία – Δεν επηρεάζονται τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
Συναγερμός για βρεφικές τροφές HiPP: Ανάκληση προϊόντων στην Ευρώπη – Τι λέει η εταιρεία για την Ελλάδα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πραγματικές εφαρμογές στην ψηφιακή χωρικά καθορισμένη γεωργία
Ανοικτή επιστημονική εκδήλωση: Από δεδομένα drone και δορυφόρων σε αναλύσεις και χαρτογραφήσεις με GIS για λήψη αποφάσεων στη Γεωργία
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πραγματικές εφαρμογές στην ψηφιακή χωρικά καθορισμένη γεωργία
ΥΠΑΙΘΑ
Επιλογή Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας: Συγκροτήθηκαν τα 4 Περιφερειακά Συμβούλια
Τα συμβούλια απαρτίζονται από συμβούλους ΑΣΕΠ, μέλη ΔΕΠ, εκπροσώπους του ΕΚΔΔΑ και υπάλληλους του υπουργείου Παιδείας
Επιλογή Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας: Συγκροτήθηκαν τα 4 Περιφερειακά Συμβούλια