εξετάσεις, πίνακας, μαυροπίνακας, ασκήσεις, μαθήματα, μαθηματικά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συγκεντρώθηκαν 1200 μαθητές και μαθήτριες από 65 σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με οδηγό την επιτυχία του 1ου Μαθητικού Μαθηματικού Συνεδρίου, ξεκίνησαν δυναμικά οι προετοιμασίες για το 2ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο με τίτλο: «Μαθηματικές Προ(σ)κλήσεις στον 21ο Αιώνα».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ03 (Μαθηματικών) Αχαΐας, Δρ. Αθανασία Μπαλωμένου, σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Παραρτήματα Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας). Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ύστερα από τη δήλωση συμμετοχών, συγκεντρώθηκαν 1200 μαθητές και μαθήτριες από 65 σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με την καθοδήγηση 200 εκπαιδευτικών, οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους εργασίες, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στις 15 και 16 Μαρτίου 2025 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Συνέδριο έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να ερευνήσουν τη σύνδεση των Μαθηματικών με την καθημερινότητα και άλλες επιστήμες, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και τους γνωστικούς τους ορίζοντες. Παράλληλα, επιδιώκεται η δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης για τους εκπαιδευτικούς, όπου θα ανταλλάσσονται ιδέες, καλές πρακτικές και σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με την αξιοποίηση σύγχρονων μοντέλων μάθησης σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Οι παρουσιάσεις των μαθητών θα πλαισιωθούν από ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και προσωπικοτήτων, προσφέροντας πολύτιμα ερεθίσματα και ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

GIO_0249.JPG
Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών

Η 1η Ημερίδα με τίτλο «Δωρεά Μυελού των Οστών: Από την Επιστήμη στον Αγώνα της Ζωής» και ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος»...

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών
Θεοφάνης Μαλκίδης
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»
«Χάθηκε» το εισιτήριο επιστροφής του στις ΗΠΑ – Τριήμερος αποκλεισμός για Έλληνα ακαδημαϊκό που μίλησε για γενοκτονία
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»
Εξυπηρέτηση πολίτη σε δημόσια υπηρεσία
Νέα εποχή στο Δημόσιο: Καταργούνται δικαιολογητικά, αλλάζουν τα ωράρια
Ποια έγγραφα αντικαθιστά η υπεύθυνη δήλωση, όλες οι αλλαγές στις ώρες υποδοχής κοινού και το επίσημο ημερολόγιο με τις αργίες
Νέα εποχή στο Δημόσιο: Καταργούνται δικαιολογητικά, αλλάζουν τα ωράρια