εξετάσεις, πίνακας, μαυροπίνακας, ασκήσεις, μαθήματα, μαθηματικά
Συγκεντρώθηκαν 1200 μαθητές και μαθήτριες από 65 σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με οδηγό την επιτυχία του 1ου Μαθητικού Μαθηματικού Συνεδρίου, ξεκίνησαν δυναμικά οι προετοιμασίες για το 2ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο με τίτλο: «Μαθηματικές Προ(σ)κλήσεις στον 21ο Αιώνα».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ03 (Μαθηματικών) Αχαΐας, Δρ. Αθανασία Μπαλωμένου, σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Παραρτήματα Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας). Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ύστερα από τη δήλωση συμμετοχών, συγκεντρώθηκαν 1200 μαθητές και μαθήτριες από 65 σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με την καθοδήγηση 200 εκπαιδευτικών, οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους εργασίες, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στις 15 και 16 Μαρτίου 2025 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Συνέδριο έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να ερευνήσουν τη σύνδεση των Μαθηματικών με την καθημερινότητα και άλλες επιστήμες, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και τους γνωστικούς τους ορίζοντες. Παράλληλα, επιδιώκεται η δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης για τους εκπαιδευτικούς, όπου θα ανταλλάσσονται ιδέες, καλές πρακτικές και σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με την αξιοποίηση σύγχρονων μοντέλων μάθησης σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Οι παρουσιάσεις των μαθητών θα πλαισιωθούν από ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και προσωπικοτήτων, προσφέροντας πολύτιμα ερεθίσματα και ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Στις 22 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις
Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Στις 22 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις
ΑΠΘ
ΑΠΘ: 100 αγριοκερασιές για τα 100 χρόνια του ΑΕΙ – Συγκίνηση για τους φοιτητές που χάθηκαν στα Τέμπη
Συμβολική δράση από την Πρυτανεία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ - Η πρώτη αγριοκερασιά αφιερώθηκε στους φοιτητές - θύματα των Τεμπών
ΑΠΘ: 100 αγριοκερασιές για τα 100 χρόνια του ΑΕΙ – Συγκίνηση για τους φοιτητές που χάθηκαν στα Τέμπη
αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Νεκρή 67χρονη ΑμεΑ κατά την αποβίβαση από αεροπλάνο
Αδιανόητο δυστύχημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Η άτυχη γυναίκα έπεσε από τον ειδικό αναβατήρα
Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Νεκρή 67χρονη ΑμεΑ κατά την αποβίβαση από αεροπλάνο