pierrakakis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ψηφιακό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας

Στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακά Αντικείμενα στην Εκπαίδευση», ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας. Τα στελέχη της Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ψηφιακού Σχολείου, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Η χρηματοδότηση αυτή αξιοποιείται στο έπακρο για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών, με την τεχνολογία να αποτελεί ένα κεντρικό εργαλείο. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου έχουν βρει θετική ανταπόκριση τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές, τονίζοντας τη σημασία της ψηφιακής εξέλιξης στην εκπαίδευση.

Aναλυτικά η ανάρτηση

«Υποδεχτήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ξεναγήσαμε τα στελέχη της στις εγκαταστάσεις του Ψηφιακού Σχολείου, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακά Αντικείμενα στην Εκπαίδευση».
Το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που αξιοποιούμε στο έπακρο. Η τεχνολογία είναι το μέσο για να βελτιώνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και είμαστε χαρούμενοι που οι πρωτοβουλίες μας αγκαλιάζονται από εκπαιδευτικούς και μαθητές».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Η πιο παράδοξη επαγγελματική κανονικότητα: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κάθε Ιούνιο γίνονται ξανά «προσωρινοί» στη ζωή τους
Μια πολιτεία που βασίζεται κάθε χρόνο σε χιλιάδες ανθρώπους για να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό της σύστημα μπορεί να συνεχίζει να τους αντιμετωπίζει...
Η πιο παράδοξη επαγγελματική κανονικότητα: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κάθε Ιούνιο γίνονται ξανά «προσωρινοί» στη ζωή τους
Πληροφορική στο σχολείο
Συντονιστής χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο νέος ρόλος των εκπαιδευτικών στα σχολεία
Ποιοι εκπαιδευτικοί θα ορίζονται «Συντονιστές ΤΝ» και τι θα αναλαμβάνουν μέσα στα σχολεία
Συντονιστής χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο νέος ρόλος των εκπαιδευτικών στα σχολεία