pierrakakis
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ψηφιακό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας

Στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακά Αντικείμενα στην Εκπαίδευση», ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας. Τα στελέχη της Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ψηφιακού Σχολείου, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Η χρηματοδότηση αυτή αξιοποιείται στο έπακρο για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών, με την τεχνολογία να αποτελεί ένα κεντρικό εργαλείο. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου έχουν βρει θετική ανταπόκριση τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές, τονίζοντας τη σημασία της ψηφιακής εξέλιξης στην εκπαίδευση.

Aναλυτικά η ανάρτηση

«Υποδεχτήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ξεναγήσαμε τα στελέχη της στις εγκαταστάσεις του Ψηφιακού Σχολείου, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακά Αντικείμενα στην Εκπαίδευση».
Το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που αξιοποιούμε στο έπακρο. Η τεχνολογία είναι το μέσο για να βελτιώνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και είμαστε χαρούμενοι που οι πρωτοβουλίες μας αγκαλιάζονται από εκπαιδευτικούς και μαθητές».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κασσελ
Ο Στέφανος Κασσελακης στο περίπτερο του alfavita.gr στη ΔΕΘ: «Καταθέσαμε σχέδιο 20 δις για την Παιδεία - Θα καταργήσουμε τις Πανελλήνιες»
Ο Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε το περίπτερο του alfavita.gr στη ΔΕΘ
Ο Στέφανος Κασσελακης στο περίπτερο του alfavita.gr στη ΔΕΘ: «Καταθέσαμε σχέδιο 20 δις για την Παιδεία - Θα καταργήσουμε τις Πανελλήνιες»
μαχαιρι
Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι χτύπησαν και απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο - Βιντεοσκοπούσαν τις επιθέσεις
Δικογραφία για απειλή, παράνομη βία, καθώς και για παράβαση των Νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων
Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι χτύπησαν και απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο - Βιντεοσκοπούσαν τις επιθέσεις