MAKRI
Διέκοψαν τη λειτουργία τους ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης του κτηρίου,τις οποίες υποδεικνύει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ή το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)

Με τηλεκπαίδευση μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων θα λειτουργήσουν δύο Δημοτικά σχολεία στις Αχαρνές.

Συγκεκριμένα η κ.Μακρή αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας των 6ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024 έως και Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024.

Το διάστημα αυτό τα μαθήματα θα διεξάγονται υποχρεωτικά μέσω Σύγχρονης Εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης (Webex). Η επαναφορά στη δια ζώσης εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί όταν το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ενημερωθεί αρμοδίως από τον οικείο Δήμο ότι είτε έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης του κτηρίου,τις οποίες υποδεικνύει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ή το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), είτε έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη μεταστέγαση των σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων αυτών είχε αποφασιστεί από τις 12 Νοεμβρίου με εντολή του Δήμου Αχαρνών, καθώς το σχολικό κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο για χρήση. 

Οι μαθητές απείχαν μάλιστα προσωρινά από τη δια ζώσης διδασκαλία, με τη σχολική κοινότητα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ελλιπή συντήρηση του σχολικού κτιρίου, όπως τονίζει ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο Σωκράτης» .

Η απόφαση

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Τέμπη: Δικαιοσύνη για τα θύματα - Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας (Φώτο)
Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας και σε δεκάδες πόλεις, 3 χρόνια μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους
Τέμπη: Δικαιοσύνη για τα θύματα - Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας (Φώτο)
μαθητές
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
Η μουσική σύνθεση βασίζεται σε θέμα από το έργο «Το τραίνο φεύγει στις οκτώ» του Μίκης Θεοδωράκης και συνομιλεί ποιητικά με το ποίημα «Ένα βράδυ στο...
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
Νέο σύστημα αξιολόγησης με γραπτά τεστ, δεξιότητες και δοκιμασία συμπεριφορών – Στόχος η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στο δημόσιο
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
enisxitiki7122018.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
4.273 τμήματα σε όλη τη χώρα για το 2025-2026 – 374 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και ενισχυμένη παρουσία αναπληρωτών
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου