κακοκαιρία
Ποια θα παραμείνουν κλειστά αύριο

Πλημμύρισαν αίθουσες σχολείων του δήμου Νεάπολης Συκεών, έπειτα από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το thesstoday, παρά το γεγονός ότι κάποιοι δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν σήμερα τα σχολεία, στον δήμο Νεάπολης Συκεών, λειτούργησαν κανονικά.

Ωστόσο, σχολικές μονάδες είχαν πλημυρίσει από την βροχή, όπως συνέβη στο 1ο Λύκειο Συκεών και στο 2ο Λύκειο Νεάπολης:

Ελέγχθηκαν τα σχολεία μετά την κακοκαιρία – Ποια θα παραμείνουν κλειστά

Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση των κτιριακών υποδομών των σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την πόλη. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα προβλήματα που εντοπίστηκαν -κατά κύριο λόγο- στις αυλές των σχολείων λόγω πτώσης ή επικίνδυνης κλίσης δένδρων καταγράφηκαν και αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων.

Με βάση τα δεδομένα αύριο θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων πλην του 19ου Γυμνασίου και του 15ου & 69ου Δημοτικών Σχολείων. Στα συγκεκριμένα σχολεία οι εργασίες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους διευθυντές που διαπιστώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα που δυσχεραίνει τη λειτουργία του σχολείου να ειδοποιήσουν άμεσα ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
εκπαιδευτικός
Η ενσυναίσθηση στο σχολικό περιβάλλον
Η ενσυναίσθηση είναι κάτι βαθύ: απαιτεί κατανόηση, παρατήρηση και συναισθηματική ωριμότητα, πράγματα που δεν είναι εύκολα, ειδικά για ένα παιδί.  
Η ενσυναίσθηση στο σχολικό περιβάλλον