pritanis
Συμμετοχή του Πρύτανη του ΓΠΑ Καθ. Σ. Κίντζιου στην Ημερίδα με θέμα «Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων» στη Βουλή

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024, διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα «Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων» από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Στην Ημερίδα συμμετείχε ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος και η Αντιπρύτανις Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης & Φοιτητικής Μέριμνας,  Καθηγήτρια Ελένη Μήλιου.

esoteriki_foto_boyli

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Εισηγήσεις έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και οι ηγεσίες όλων των Πανεπιστημίων της χώρας (Πρυτάνεις ή/και Αντιπρυτάνεις).
Στην ημερίδα επίσης, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ, Καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων η ατζέντα της εξωστρέφειας των δημοσίων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, περιλαμβάνει συνεργασίες µε κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ασίας και της Αµερικής, µεταπτυχιακά προγράµµατα, προγράµµατα φιλοξενίας Αµερικανών φοιτητών για ένα εξάµηνο σε Πανεπιστήµια της χώρας και road show ελληνικών Πανεπιστηµίων στα Βαλκάνια. 

pritanis

Ειδικότερα, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλυσε την στρατηγική διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου. Αναφέρθηκε επίσης, στις συνεργασίες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τα 33 Πανεπιστήμια του εξωτερικού και στο EU-CONEXUS, μια ισχυρή συμμαχία 9 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, στην οποία συμμετέχει και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επίσης, στη συγκεκριμένη συνάντηση παρευρέθηκαν και βουλευτές όλων των όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Παρακολουθείστε την ομιλία εδώ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογοτεχνεία
Τι είναι η «πομόνα»
Η λέξη που συναντάται τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στη μυθολογία και έχει διαφορετικές σημασίες ανάλογα με το πλαίσιο
Τι είναι η «πομόνα»