Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1857500373344227456 at this time, please check again later.
fyssamagda
Γιατί στην Δραπετσώνα έχουν ζωή... καί ψυχή

Ένα Λύκειο της Δραπετσώνας κάλεσε τη Μάγδα Φύσσα να μιλήσει σε μαθήτριες και μαθητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα λόγια της:

"Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να τιμήσουμε -όπως ξέρουμε εμείς- τους νεκρούς μας. Τους νεκρούς του Πολυτεχνείου που εκείνοι δεν είχαν όπλα – από ό,τι είδατε – δεν κρατούσαν όπλα, πάρα μόνο υψωμένη την γροθιά τους και φωνάζανε μόνο ότι θέλανε την Ελευθερία τους. Ελευθερία. Ψωμί Παιδεία Ελευθερία. Μπορεί σήμερα να έχετε το ψωμί σας, μπορεί σήμερα εν μέρει να έχετε την ελευθερία σας. Την χρωστάμε όμως σε αυτούς. Έλαχε μετά από 40 χρόνια, να βρεθώ κι εγώ σε αυτή την θέση να πενθώ, να έχω χάσει τον Παύλο μου από το ίδιο καθεστώς που ήταν εκεί, που κυβερνούσε τότε. Από τους φασίστες. Και εκείνος μπήκε μπροστά για να σώσει τους φίλους του και, αν μη τί άλλο, έβαλε το σώμα του για την Ελευθερία. Ό,τι ακριβώς και τα παιδιά στο Πολυτεχνείο"

https://twitter.com/i/status/1857500373344227456
Chris Avramidis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
ΣτΕ: Παράνομη η μη πρόβλεψη εναλλακτικού μαθήματος στα Θρησκευτικά
«Τελεσίγραφο» στο Υπουργείο Παιδείας από το ΣτΕ για το μάθημα της Ηθικής στα σχολεία, παράνομη η καθυστέρηση εναλλακτικού προγράμματος
ΣτΕ: Παράνομη η μη πρόβλεψη εναλλακτικού μαθήματος στα Θρησκευτικά
λαρισα
«Θα σου στείλω τα δάχτυλα των παιδιών σου σε κουτάκι»: Η συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας
Νέα καταγγελία που έγινε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΟΕ φέρνει στο φως ένα σκηνικό ωμής βίας και εκφοβισμού.
«Θα σου στείλω τα δάχτυλα των παιδιών σου σε κουτάκι»: Η συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας